PROGNOZA METEO. Temperaturi caniculare în Bucureşti. Cum va fi vremea în restul ţării

PROGNOZA METEO. În România, în următoarele zile, vremea se va menţine călduroasă, cu temperaturi de maxim 37 de grade. În Bucureşti, vremea va fi caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic va fi accentuat.
Romania TV
03 iul. 2020, 16:27
PROGNOZA METEO. Temperaturi caniculare în Bucureşti. Cum va fi vremea în restul ţării

La noapte, în ţară, în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zona de munte, vor fi înnorări, local averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 14 și 23 de grade.

Citeşte şi: CANICULĂ în România. Meteorologii anunţă temperaturi de până la 36 de grade în Bucureşti şi alte 18 de judeţe

La noapte, în Bucureşti, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 19…21 de grade.

Sâmbătă, în ţară În sudul și sud-estul țării, vremea se va menține călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic va fi accentuat. În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei. În regiunile vestice, nordice și centrale, precum și la deal și munte, iar cu precădere începând din orele serii local și în sud – sud-vest, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 25 de grade.

Sâmbătă, în Bucureşti, vremea se va menține călduroasă, caniculară după-amiaza, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi spre seară și noaptea, când va crește probabilitatea de apariție a averselor, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 grade, iar cea minimă va fi de 20…21 de grade.

Duminică, în ţară, vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a țării. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse pe arii relativ extinse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Excepție vor face regiunile estice și vestul extrem al teritoriului, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, unde în orele amiezii va fi caniculă, iar disconfortul termic accentuat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 26 de grade.

Duminică, în Bucureşti, vremea se va menține călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales după-amiaza și noaptea, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34…35 grade, iar cea minimă de 20…22 de grade.

Luni, în ţară, în sud-vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se pot înregistra cantități mai însemnate de apă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse, mai ales după-amiaza și noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 30 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, unde va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Temperaturile minime se vor încadra între 12 și 26 de grade.

Luni, în Bucureşti, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va fi temporar noros și, mai ales după-amiaza și noaptea, va crește probabilitatea pentru ploi de scurtă, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 20…21 de grade.

Marţi, în ţară, în regiunile intracarpatice și local în restul teritoriului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse vor fi mai însemnate. În sud-est, cerul va fi variabil, iar manifestări de instabilitate atmosferică vor fi doar pe arii restrânse și la intensități mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est. Temperaturile minime se vor încadra între 13 și 22 de grade, mai ridicate pe litoral, spre 26 de grade.

Marţi, în Bucureşti, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 20…22 de grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU ZILELE DE MIERCURI, JOI, VINERI

În ţară, valorile termice vor marca o scădere față de zilele precedente și vor fi, în general, apropiate de normele perioadei. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității va fi mai ridicată la începutul intervalului în sudul și centrul țării, precum și la munte.

În Bucureşti, valorile termice vor marca o scădere față de zilele precedente și vor fi apropiate de normele perioadei. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității va fi redusă.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'