La noapte, în țară, în regiunile intracarpatice, vor fi înnorări și va ploua moderat cantitativ în Maramureș și în Crișana, iar în Banat și pe arii restrânse în Transilvania vor fi ploi slabe. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitații mixte și condiții de polei. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar ploi izolate vor fi posibile în Moldova. Vântul va sufla tare în zona montană, în special la altitudini mari, unde rafalele vor depăși 80-100 km/h. În restul teritoriului vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări de 45-55 km/h, cu precădere în nord-vest și în centru. Valorile de temperatură, preponderent pozitive, se vor situa cu mult peste cele normale la începutul lunii februarie, astfel că cele minime se vor încadra între 1 și 9 grade, ușor mai mici în depresiunile intramontane. Pe spații mici se va forma ceață.
În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă, cu mult peste cea normală la această dată, va fi de 3-5 grade, mai scăzută în zona preorășenească.
Citește și: Prognoza meteo februarie 2020. Temperaturile vor avea valori mai ridicate decât cele normale
Duminică, în țară, vremea va fi cu mult mai caldă decât normal în prima decadă a lunii februarie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 18 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade. În vestul, nordul și centrul țării, cerul va avea înnorări și va ploua pe arii extinse, cu precădere la începutul zilei și din nou noaptea; în zonele montane vor fi precipitații mixte și condiții de polei, iar noaptea, la altitudini mari, vor predomina ninsorile. Pe spații restrânse, în special în Maramureș și la munte, se vor cumula cantități de apă de peste 20…30 l/mp. În partea de sud și sud-est a teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și doar izolat ploi slabe. Vântul va sufla tare la munte, îndeosebi pe creste, cu rafale de peste 80-100 km/h, local spulberând zăpada, iar noaptea determinând viscol în masivele înalte; intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în celelalte zone, cu viteze în general de 45-55 km/h.
În București, vremea va fi cu mult mai caldă decât normal în prima decadă a lunii a lunii februarie, cu o maximă a temperaturii aerului de 16-17 grade și o minimă de 4-6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va suflat moderat, cu intensificări de până la 40-45 km/h.
Luni, în țară, valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât cele climatologic specifice acestei perioade din an. Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a țării, mai persistente în regiunile din vestul, nordul și centrul țării, unde va ploua pe arii extinse, precum și la munte unde vor fi precipitații mai sub formă de lapoviță și ninsoare, iar cantitățile de apă vor fi local mai însemnate. În restul teritoriului, înnorările va ploua slab doar pe spații mici. Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 80-100 km/h la altitudini mari, unde ninsoarea va fi viscolită, iar în celelalte zone va avea intensificări locale și temporare pe parcursul zilei, în general cu viteze de 50-60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 15 grade, mai ridicate în regiunile sudice, până în jurul a 18 grade; minimele termice vor fi cuprinse între 1 și 9 grade.
În București, vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla moderat cu intensificări îndeosebi în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 6 grade.
Marți, în țară, vremea va fi închisă și treptat se vor semnala precipitații, în general moderate cantitativ, în majoritatea regiunilor. Pe parcursul zilei, acestea vor fi sub formă de ploaie și mixte la munte, iar noaptea, în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului vor fi predominant sub formă de lapoviță și ninsoare și mai ales ploi în rest. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, dar local și temporar și în restul teritoriului, mai ales în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime, mult mai ridicate comparativ cu normele climatologic specifice acestei perioadei, vor fi cuprinse, în general, între 5 și 16 grade, iar cele minime se vor încadra între -4 și 7 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.
În București, vremea se va menține mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată, deși temperatura aerului va marca o scădere față de intervalul anterior, astfel încât maxima va fi de 13…14 grade și minima de 5-6 grade. Înnorările se vor accentua treptat, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor, predominant sub formă de ploaie, va fi ridicată. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare.
În țară, vremea se va menține închisă și se vor semnala precipitații, în general moderate cantitativ, în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mai ales ninsoare în Maramureș, Transilvania și Moldova și mixte în rest. Vântul va avea intensificări la munte și în nord-estul teritoriului, dar local și temporar și în celelalte regiuni. Temperatura aerului, în scădere față de intervalul precedent, astfel încât maximele vor fi cuprinse între 0 și 8 grade și minimele între -9 și 0 grade, mai coborâte în depresiuni.
În București, temperatura aerului va continua să scadă, astfel încât maxima se va situa în jurul valorii de 6 grade și minima va fi de -4…-2 grade.. Cerul va fi noros și se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări temporare.
Tendinţa evoluţiei vremii de Joi până Duminică, în țară, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată, mai ales în prima parte a intervalului.
În București, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în prima parte a intervalului.