PROGNOZA METEO. Temperaturi scăzute în următoarele zile

Prognoza meteo. Vremea se menţine rece şi în zilele următoare. Meteorologii anunţă temperaturi mai scăzute decât ar fi normal pentru aceasta perioadă. Miercuri cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi local 40...50 l/mp cu precădere în Moldova, dar şi în zona montană.
Alina Costache
11 oct. 2016, 14:06
PROGNOZA METEO. Temperaturi scăzute în următoarele zile

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va menţine închisă şi va fi rece pentru această perioadă din an în majoritatea zonelor, dar în special în nord-est. Pe parcursul zilei va ploua temporar în aproape toată ţara, cu o intensitate mai mare în regiunile estice. Astfel, cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi local 40…50 l/mp cu precădere în Moldova, dar şi în zona montană. Mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, iar pe creste vântul va sufla tare, cu peste 70…80 km/h, viscolind ninsoarea. Începând de seara, aria ploilor va fi în restrângere în regiunile sudice şi sud-estice, dar va continua să plouă în restul teritoriului, în timp ce la munte vor fi ninsori.

Precipitaţii mixte se vor semnala trecător şi în Subcarpaţii Moldovei şi în estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, dar îndeosebi în sud şi în est, cu viteze de până la 55…65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 6…7 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 17…18 grade în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va menţine rece pentru această perioadă din an. În prima parte a zilei vor fi înnorări şi temporar va mai ploua. Apoi cerul va deveni variabil, însă vântul se va intensifica. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 6…7 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul intensităţii şi frecvenţei precipitaţiilor, însă va fi în continuare rece, ziua cu precădere în nord şi în centru, iar noaptea în toată ţara. Cerul va fi variabil în sud şi sud-est, dar cu înnorări mai ales ziua în restul teritoriului. Vor fi ploi slabe, local în nord-est şi în centru şi pe arii restrânse în zonele deluroase din vestul ţării. În zona montană vor predomina ninsorile, iar precipitaţii mixte vor fi posibile în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei.

Noaptea, cerul se va degaja treptat, devenind variabil în cea mai mare parte a teritoriului; pe spaţii mici se va produce brumă, iar în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului în zonele montane, precum și în sudul și estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 4…6 grade în nordul Moldovei şi 16…17 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 grade în depresiuni și 8 grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va ameliora ca aspect, dar va fi rece pentru această perioadă din an, mai ales noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat în prima parte a intervalului, apoi va diminua. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile termice se vor situa în continuare sub cele climatologic specifice acestei perioade din an la nivelul întregii țări. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea în vest și nord-vest, unde doar cu totul izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în estul teritoriului, iar spre sfârșitul acestuia în extremitatea de sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 17 grade, iar cele minime între -8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 8…9 grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, în zonele joase de relief se va semnala ceaţă, iar la sfârșitul intervalului, local în Moldova și Transilvania și izolat în Subcarpații Getici se va produce brumă.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare mai rece decât în mod normal pentru această dată din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

In weekend valorile termice se vor menține mai scăzute decât cele normale pentru mijlocul lunii octombrie în cea mai mare parte a țării si in plus revin ploile. Aria acestora se va extinde inca de sambata și va cuprinde cea mai mare parte a țării, iar la munte ajungem sa vorbim despre din nou despre precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade.

Citeşte şi ALERTĂ METEO: COD PORTOCALIU şi GALBEN de vreme rea în aproape toată ţara. HARTA ZONELOR AFECTATE

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită. Ingredientul final e cel mai important
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Croaţia reintroduce serviciul militar obligatoriu pentru tineri începând din 2025
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...