PROGNOZA METEO. Temperaturi scăzute, ploi şi descărcări electrice în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Vremea va fi instabilă, iar temperaturile vor fi mai scăzute decât mediile climatologice specifice datei în cea mai mare parte a țării. Sunt aşteptate ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. La munte vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.
Filip Stan
02 mai 2020, 18:44
PROGNOZA METEO. Temperaturi scăzute, ploi şi descărcări electrice în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi în jumătatea vestică a țării. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureș, Banat, pe arii extinse în Crișana, Transilvania și la munte, local în Moldova și pe spații mai mici în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp, cu probabilitate mai mare în zona Carpaților Orientali și în regiunile sud-vestice. Temperaturile minime se vor încadra între 4 și 14 grade. Izolat se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, fiind favorabil cu o probabilitate mai ridicată spre sfîrșitul intervalului, ploii de scurtă durată și posibil descărcărilor electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul a 13 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi instabilă și se va răci față de ziua precedentă. În Muntenia, Moldova, local în Transilvania, Oltenia, Dobrogea și pe spații mai mici în restul teritoriului, instabilitatea atmosferică accentuată se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Muntenia și în zona de munte, 40…60 l/mp. Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60…70 km/h, vijelii și, izolat, grindină. În zona montană, la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub formă de măzăriche, lapoviţă sau ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 și 20 de grade, iar cele minime, între 5 și 13 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate, se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Cu o probabilitate mai ridicată după-amiaza și noaptea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și posibil peste 40 l/mp. Temperatura maximă, în scădere față de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 11…12 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Valorile termice vor fi mai scăzute decât mediile climatologice specifice datei în cea mai mare parte a țării. În Muntenia, local în Moldova, Transilvania și Dobrogea, iar pe suprafețe restrânse în Oltenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin înnorări și averse ce vor avea și caracter torențial, astfel că, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Muntenia și în zona de munte aferentă, 30…50 l/mp.

Vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60…70 km/h, posibil vijelii și, izolat, grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi în general slabe se vor semnala doar izolat. În zona montană înaltă trecător vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va avea intensificări și în regiunile sud- vestice, precum și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 21 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și mai ales în cursul zilei se vor semnala averse în general moderate cantitativ și, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice, în scădere față de ziua precedentă, vor atinge o maximă de 15…16 grade, iar minima va fi de 9…10 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea se va încălzi uşor faţă de ziua precedentă, mai ales în sud-estul și centrul țării. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua la început în vest și nord-vest și pe suprafețe mici în rest, iar spre seară și noaptea, treptat și în celelalte regiuni.

Ploile vor avea și caracter de aversă, trecător se vor semnala descărcări electrice, iar izolat cantitățile de apă pot fi mai însemnate. În zona de munte, îndeosebi la altitudini mari în partea a doua a intervalului, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali, iar pe arii restrânse și la viteze mai mici și în sud și centru. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va încălzi faţă de ziua precedentă, astfel că temperatura maximă va fi în jur de 20 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea, când va crește probabilitatea pentru averse. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 7…9 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va răci din nou în toate regiunile. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și va ploua cu o probabilitate mai mare în jumătatea de nord-est a țării și pe arii mai restrânse în rest. Local pot fi cantități de apă mai însemnate și izolat descărcări electrice. În zonele montane vor fi precipitații mixte. Vântul va avea local și temporar intensificări în aproape toată țara, iar pe crestele montane va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 18 grade, iar cele minime între -1 și 8 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va răci din nou. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua și vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 16…18 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII de JOI pana DUMINICA

ÎN ȚARĂ: Vremea se va încălzi treptat, iar probabilitatea de ploaie va fi în scădere în majoritatea zonelor.

BUCUREȘTI: Vremea se va încălzi treptat, iar probabilitatea de ploaie va fi în scădere.

Citeşte şi ALERTĂ METEO. Cod galben de vijelii, grindină şi ploi torenţiale pentru aproape toată ţara. HARTA ANM

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Instagram: Cea mai descărcată aplicație din lume, devansând TikTok
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'