PROGNOZA METEO: Temperaturile cresc uşor în toată ţara

Vremea ne dă în sfârşit semne că se îndură de noi şi nu ne aduce direct iarna, cum dădea semne zilele trecute. Chiar dacă nopţile sunt friguroase, zilele încep să adune grade. Treptat, vom ajunge la valorile normale pentru un început de octombrie.
Romania TV
05 oct. 2013, 15:36
PROGNOZA METEO: Temperaturile cresc uşor în toată ţara

Duminică temperaturile cresc uşor în toată ţara, dar tot vor fi mai mici decât ar trebui la această dată, de la 10 grade în depreisuni până la 18 grade în vestul ţării. Ca aspect, va fi vreme frumoasă, vântul rămâne destul de potolit şi soarele generos. Doar ceaţa dimineţii, prezentă la nivel local, va fi fenomenul meteorolgic de interes în această zi.

Şi în Capitală ne mai încălzim puţin, temepratura urcă spre 14…15 grade la prânz, soarele predomină şi vântul nu are nicio adiere, va fi în sfârşit o zi plăcută de octombrie, chiar dacă uşor mai rece decât ar trebui.

Locuitorii Transilvaniei se bucură şi duminică de soare pe săturate, iar mercurul din termometre se ridică cu 2…3 grade în plus faţă de ziua precedentă, frigul se mai îmblânzeşte. Nu se aşteaptă ploi, nici vânt, ci doar 12 grade la Miercurea Ciuc şi Braşov, 14 la Sibiu şi Cluj Napoca şi 16 la Albă Iulia. Doar în zori va fi frig şi, din păcate, din nou se va produce brumă căci noaptea îngheţul persistă.

Nici spre nord-vest nu se arată decât câţiva nori inofensivi, dimineaţă poate să fie ceva ceaţă, apoi predomină soarele şi vântul rămâne domol, aşa că până la amiază şi aici temperatura urcă spre valori mult mai plăcute decât în ultimele zile. Vor fi 15 grade în Baia Mare şi 16 la Oradea.

Tot 16 sunt gradele amiezii şi la Arad sau Timişoara, că şi la Deva, în timp ce la Reşiţa se aşteaptă unul în plus, în aceleaşi condiţii de cer aproape senin, după ce se rispeste ceaţă dimineţii.

Şi locuitorii Olteniei se vor bucură de o zi însorită de toamna, chiar dacă temperaturile încă rămân cu 6…7 grade sub cele normale pentru această dată. Vor fi maxime de 14 grade de la Târgu Jiu până la Slatina, poate chiar 15 la Râmnicu Vâlcea. Foarte probabil tot cu ceaţă în zori.

În Muntenia, de asemenea, va fi soare şi temperaturi plăcute, vântul nu crează probleme nici în această regiune, iar până la amiază se adună în termometre 15 grade la Alexandria, 14 la Piteşti şi Giurgiu şi 13 la Brăila şi Buzău.

În Dobrogea mai sunt câţiva nori, dar nu lasă nicio picătură de ploaie şi vântul se linişteşte, în sfârşit, iar la amiază vor fi 12 grade şi la Constanţa, şi la Tulcea.

Şi în Moldova tot despre cer mai degrabă senin vorbim, dar ceaţă de la începutul zilei îşi face apariţia la nivel local şi aici în zonele joase, însă până la amiază se adună 15 grade în termometre la Focşani şi 14 în Botoşani şi Iaşi.

Luni vremea va fi în general frumoasă şi va continua să se încălzească în toată ţara. Cerul va fi aproape senin, dar dimineaţă în zonele joase local va fi ceaţă. Vântul nu da semne de agitaţie nicăieri în ţară, iar temperaturile se vor încadra între 13 grade doar în nordul litoralului şi 21 de grade în vest.

Şi în Capitală săptămâna începe cu vreme frumoasă şi ceva mai caldă, la amiază vor termometrele vor indica aproximativ 17 grade, cerul va fi senin şi vântul slab.

Marţi rămâne vremea frumoasă şi temperaturile revin, în sfârşit, la normal, cu maxime de la 14 grade pe litoral până la 22 de grade în vestul ţării.  Soarele prezent pe tot parcursul zilei în întreagă ţară contribuie şi el la aceste tempeaturiplacute, iar faptul că vântul rămâne domol, de asemenea. doar ceaţă dimineţii, prezenţa local în regiunile extracarpatice şi doar pe alocuri în rest, ne reţine atenţia în tabloul meteo al zilei.

În Capitală va fi timp frumoas şi marţi, cu doar puţină ceaţă în primele ore din zi, apoi soare pe săturate, vânt liniştit şi 18…19 grade în termometre la amiază, zi plăcută de octombrie.

Miercuri însă norii se adună treptat în jumătatea vestică a ţării, unde doar pe alocuri plouă slab, în timp ce în rest predomină soarele şi se anunţă încă o zi plăcută, după ce se rispeste ceaţă dimineţii. Iar temperaturile la amiază sunt tocmai cele potrivite pentru prima decadă de octombrie, de la 14 grade pe litoral până la 21 de grade în Banat. Tendinţa este însă că în vest, centru şi nord vremea să se răcească puţin în următoarele zile, însă nici pe departe nu va mai fi la fel de frig că în zilele precedente. În plus, tot aici şi ploile vor mai fi prezente din când în când. În regiunile extracarpatice însă, rămâne timp frumoas, doar ceaţă va fi prezenţa local în cursul dimineţilor, însă temperaturile se menţin plăcute, ba chiar mai cresc puţin în sud-partea de sud-est a ţării.

Cerul va fi variabil în nordul Carpaţilor Orientali, în timp ce în restul zonei montane va fi mai mult senin. Vântul va suflă slab şi moderat. Temperatura aerului va marca o creştere faţă de ziua anterioară.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Subprefectul de Călărași, în imagini greu de privit. Deputatul social democrat a demisionat. Update
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Românii ar putea călători fără vize în SUA, începând de anul viitor! Ce presupune campania „Calificăm România”, lansată de Guvern
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Virgil Popescu: Nu Există Risc de Blackout în România
MediaFlux
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! Schimbări majore de PLAN
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'