Prognoza meteo. Temperaturile vor fi sufocante şi noaptea, clopot de foc peste România

Noaptea va fi tropicală, local în regiunile sudice și izolat în rest; temperaturile minime se vor situa între 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări la începutul intervalului, când izolat vor fi averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat.
Filip Stan
18 iun. 2024, 15:33
Prognoza meteo. Temperaturile vor fi sufocante şi noaptea, clopot de foc peste România

Prognoza meteo MIERCURI
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură se va extinde și se va intensifica, astfel că în cea mai mare parte a țării vremea va fi local caniculară îndeosebi în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, cu disconfort termic ridicat și indice temperatură umezeală (ITU) ce va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Totodată, local noaptea va fi tropicală. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa în marea lor majoritate între 10 și 23 de grade. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza în zona de munte, unde izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo lunară. Directorul ANM anunţă o vreme africană în România. Va fi ca în cuptor în sudul ţării

BUCUREȘTI
Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat și un indice temperatură umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 17…21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo JOI
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură va continua să se intensifice în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic se va accentua și va fi caniculă în Banat, Oltenia, Muntenia și pe arii restrânse în Transilvania, Crișana, Moldova și Dobrogea, iar noaptea local va fi tropicală. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități în regiunile din jumătatea sudică și local în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 38 de grade, iar cele minime se vor situa în marea lor majoritate între 10 și 22 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara și pe arii restrânse averse, descărcări electrice și condiții de grindină în zona montană și submontană, îndeosebi în Carpații Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ale vântului mai ales în nordul Moldovei pe parcursul zilei și asociate ploilor.

BUCUREȘTI
Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat și indice temperatură umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul slab și moderat.

Prognoza meteo VINERI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi caniculară în sud-vest, local în sud și pe arii restrânse în centrul țării, unde și disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. În restul teritoriului valorile termice se vor situa în jurul celor normale. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 10 și 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, exceptând în orele amiezii și ale serii nord-estul țării și zona de munte, unde vor fi unele înnorări și cu totul izolat posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține caniculară, iar disconfortul termic ridicat deși valorile de temperatură vor marca o scădere față de ziua anterioară. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

Alertă meteo. Disconfort termic accentuat, se depăşeşte pragul critic în zilele următoare

Prognoza meteo SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi călduroasă, caniculară în vestul și local în sudul și centrul țării, unde și disconfortul termic va fi accentuat. În nord-vestul țării și la munte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales după-amiaza și seara, când pe arii în general restrânse vor fi averse și descărcări electrice, în timp ce, în restul zonelor va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 33 și 38 de grade, valori mai mici, de 26…27 de grade urmând a se înregistra în deltă și pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 25 de grade, anunţă ANM.

BUCUREȘTI
Canicula va persista, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Prognoza meteo DUMINICA, LUNI, MARTI
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură va persista, astfel că vremea va fi călduroasă, local caniculară în zonele de câmpie și deal, în special din vestul, centrul și sudul teritoriului. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai mare la munte, iar spre sfârșitul intervalului va crește în vest și nord-vest.

BUCUREȘTI

Canicula și disconfortul termic accentuat vor perisista, iar probabilitatea de ploaie va fi scăzută.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vestea momentului pentru o categorie de români! Data la care vor încasa mai mulți bani
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Modificări în eliberarea pașaportului simplu temporar de la 3 iulie 2024
MediaFlux
CONCEDIU PARENTAL pentru BUNICI! S-A DAT LEGE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?