PROGNOZA METEO. Urmează zile de foc, temperaturile se vor apropia constant de 35 de grade

Vreme caldă în următoarele zile şi abia de miercuri avem parte de primele semne de răcorire, însă doar în vestul ţării.

RomaniaTV.net
01 aug. 2020, 12:19
PROGNOZA METEO. Urmează zile de foc, temperaturile se vor apropia constant de 35 de grade

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Cu totul izolat, mai ales după-amiaza la munte, vor fi ploi de scurtă durată și, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu unele intensificări în sud-est și pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime, apropiate de normele perioadei în cea mai mare parte a țării, vor fi cuprinse între 23…24 de grade în nordul Moldovei și în depresiuni și în jurul a 32 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 10 și 21 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 5 grade în estul Transilvaniei.

Şi la Bucureşti, duminică, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat ziua și slab noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul a 31 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

Luni, în ţară, vremea se va încălzi ușor și, la amiază, va fi local călduroasă în zonele de câmpie. Cerul, mai mult senin ziua, va avea unele înnorări noaptea în regiunile vestice, dar numai izolat condiții pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona înaltă de munte și, trecător, în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade pe litoral și 33…34 de grade în sud, iar cele minime se vor încadra între 11 și 21 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 7 grade, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest, spre 22…23 de grade.

Şi la Bucureşti, luni, vremea se va încălzi ușor și va fi călduroasă la amiază. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

Marţi, vremea va fi local călduroasă la amiază, în special în zonele de câmpie din sudul și vestul țării. Cerul, mai mult senin la începutul intervalului în cea mai mare parte a țării, va avea înnorări tot mai accentuate în a doua parte a zilei și noaptea, în regiunile vestice și nord-vestice, unde instabilitatea atmosferică se va accentua. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și, pe arii restrânse, cantități de apă însemnate și, posibil, grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade pe litoral și 34 de grade în sud-vest și în sudul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade.

La Bucureşti, marţi, vremea se va menține predominant frumoasă, dar călduroasă la amiază. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat ziua, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Miercuri, vremea se va răcori în vestul țării, dar în est, sud-est și centru va fi local călduroasă la amiază. Cerul va avea înnorări temporare în regiunile vestice, unde local vor fi averse și, posibil, descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin, cu înnorări trecătoare la munte și în sud-vest, dar numai izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est și sud. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 7 grade în estul Transilvaniei.

La Bucureşti, miercuri, vremea va fi în continuare predominant frumoasă, dar călduroasă la amiază. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slăbi. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.