Prognoza meteo: Va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperaturã-umezeală va depăşi

Vremea va fi frumoasã. Cerul va fi variabil în nord-vestul ţãrii şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, mai coborâte în estul Transilvaniei spre 11 grade.
Romania TV
03 aug. 2023, 13:50
Prognoza meteo: Va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperaturã-umezeală va depăşi

Prognoza meteo VINERI

TARA
Valul de cãldurã se va extinde, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi în cea mai mare parte a ţãrii. Va fi caniculã în toate zonele de câmpie şi de podiş, cu maxime ce se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar aceasta se va intensifica în Crişana şi Banat unde se vor înregistra 37…39 de grade, precum şi în jumãtatea de sud a Olteniei şi a Munteniei unde se vor atinge valori de 39…41 de grade. Pe litoral, valorile termice diurne vor fi mai scãzute, de cel mult 27…30 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri dupã-amiaza în zonele montane unde pe spaţii mici se vor semnala averse slabe şi descãrcãri electrice. Seara şi mai ales noaptea gradul de instabilitate atmosfericã (averse torenţiale, decãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului) va fi în accentuare în partea de vest şi nord-vest a teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri mai ales în a doua parte a intervalului, în zona înaltã din vestul Carpaţilor Meridionali unde rafalele vor depãşi 70 km/h şi local, cu viteze mai mici, în sud. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 15 şi 25 de grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo din bătrâni, conform Gromovnicului. Mihai Voropchievici anunţă cupolă de foc pe final de august

BUCURESTI
Va fi caniculã şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 39 de grade, iar cea minimã va fi de 19…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Valorile termice vor fi în scãdere uşoarã faţã de intervalul anterior în aproape toatã ţara, dar local va mai fi caniculã, disconfort termic ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) apropiat sau puţin peste pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi în jurul a 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii. În vestul şi sud-vestul teritoriului instabilitatea atmosfericã se va accentua şi se va manifesta prin înnorãri, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, iar pe alocuri vijelii şi cãderi de grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi 30…40 l/mp şi izolat 50 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilitãţii atmosferice se vor semnala pe arii mai restrânse, la intensitate mai micã şi cu o probabilitate mai mare în sud, centru şi nord-vest. Vântul va avea local şi temporar intensificãri, mai susţinute pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depãşi 70 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 13 şi 21 de grade.

BUCURESTI
Valorile termice vor fi în scãdere uşoarã faţã de intervalul anterior, dar vor caracteriza în continuare o vreme canicularã. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi mai mult senin ziua, dar va deveni variabil cu înnorãri spre sfârşitul intervalului când va creşte probabilitatea pentru averse. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade.

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Vremea va fi în general instabilã, iar valorile termice vor continua sã scadã, chiar semnificativ în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice în zonele montane, local în jumãtatea de nord a teritoriului şi pe suprafeţe mai mici în rest. Ploile vor avea şi aspect torenţial, iar pe alocuri vor fi cantitãţi de apã însemnate şi condiţii de grindinã. Vântul va avea temporar intensificãri, mai ales pe parcursul zilei şi izolat vor fi posibile vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 22 de grade, mai scãzute în depresiuni.

Cod galben și portocaliu de caniculă pentru mai bine de jumătate de țară. Vor fi 41 de grade la umbră
BUCURESTI
Valorile termice vor continua sã scadã. Cerul va fi variabil, cu probabilitate ridicatã ziua pentru înnorãri, averse şi descãrcãri electrice. Vântul va avea intensificãri temporare în prima parte a intervalului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimã va fi de 16…18 grade.

Prognoza meteo LUNI

TARA
În vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţãrii vremea va fi rece pentru prima decadã a lunii august, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale. Cerul va fi variabil, cu înnorãri, averse şi trecãtor descãrcãri electrice, local în zonele montane şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, pe alocuri cu intensificãri. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9…10 grade în zonele depresionare şi 20…22 de grade pe litoral.
BUCURESTI
Cerul va fi variabil, cu probabilitate mai mare spre searã şi noaptea pentru înnorãri, averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, posibil cu intensificãri asociate averselor. Temperatura maximã se va situa în jurul a 32 de grade, iar cea minimã va fi de 15…16 grade.

Prognoza meteo MARTI, MIERCURI, JOI

TARA
Vremea va fi rãcoroasã la începutul intervalului în toatã ţara, când şi probabilitatea de ploaie va fi ridicatã, îndeosebi în jumãtatea esticã a teritoriului, apoi regimul termic va fi în creştere.
BUCURESTI
Valorile termice vor marca o scãdere semnificativã la începutul intervalului, când şi probabilitatea pentru ploaie va fi ridicatã, apoi regimul termic va fi în creştere.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Despăgubiri pentru România și Bulgaria, după refuzul Schengen
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Lavrov Saluta Nominalizarea lui J.D. Vance ca Potențial Vicepreședinte al SUA
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'