Prognoza meteo LA NOAPTE
TARA
În Dobrogea, temporar vor fi înnorãri şi posibil, izolat, ploi slabe, în Muntenia, precum şi în sudul şi centrul Moldovei cerul va fi variabil, iar în restul teritoriului senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre valori în jurul a 0 grade, unde vor fi condiţii de brumã.
BUCURESTI
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 8…10 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 6 grade.
Prognoza meteo LUNI
TARA
Vremea va fi predominant frumoasã şi în general mai caldã decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii aprilie, mai ales în regiunile vestice. În Dobrogea şi Muntenia, trecãtor cerul va avea înnorãri şi izolat, ziua, vor fi posibile ploi slabe. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-estul teritoriului, în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade în Delta Dunãrii şi 27 de grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre valori în jurul a -1 grad, unde se va produce brumã.
BUCURESTI
Vremea va fi predominant frumoasã. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificãri în a doua parte a zilei, când la rafalã se vor atinge viteze de pânã la 35…40 km/h. Temperatura maximã va fi de 22…24 de grade, iar cea minimã de 7…10 grade.
Prognoza meteo MARTI
TARA
Valorile termice se vor situa, în cea mai mare parte ţãrii, peste cele specifice datei. Cerul va fi mai mult senin ziua, dar noaptea temporar vor fi înnorãri şi ploi de scurtã duratã, în Dobrogea şi pe arii restrânse în Muntenia şi sudul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile sudice, sud-vestice, sud-estice şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade, cu cele mai scãzute valori pe litoral, iar cele minime între 3 şi 13 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei, spre 0 grade.
BUCURESTI
Vremea se va menţine predominant frumoasã. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri noaptea. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri dupã-amiaza, când la rafalã se vor atinge viteze de pânã la 40…45 km/h. Temperatura maximã va fi de 21…23 de grade, iar cea minimã de 8…11 grade.
Prognoza meteo MIERCURI
TARA
Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul mediilor multianuale. În jumãtatea de est a ţãrii cerul se va înnora treptat, iar aversele se vor extinde. În restul teritoriului cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri şi pe suprafeţe mici ploi slabe, de scurtã duratã, în a doua parte a zilei şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, pe alocuri cu unele intensificãri, în special în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade pe litoral şi 24…25 de grade în vest şi nord-vest, iar cele minime între 6 şi 13 grade.
BUCURESTI
Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele specifice datei. Cerul va avea înnorãri, însã condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri dupã-amiaza. Temperatura maximã se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimã va fi de 8…11 grade.
Prognoza meteo JOI
TARA
Vremea va fi schimbãtoare. Cerul va fi temporar noros, iar la munte şi local în restul teritoriului vor fi averse, posibil descãrcãri electrice şi unele intensificãri ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 şi 23 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade.
BUCURESTI
Vremea va fi schimbãtoare. Cerul va fi temporar noros şi vor fi posibile intervale scurte de timp în care sã plouã slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimã va fi de 8…11 grade.
Prognoza meteo VINERI, SAMBATA, DUMINICA
TARA
Valorile termice se vor situa în apropierea celor specifice perioadei. Local şi temporar va ploua.
BUCURESTI
Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice datei. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicatã în a doua parte a intervalului.
Valorile termice vor fi mai ridicate pe parcursul săptămânii viitoare decât cele specifice perioadei, pe întreg teritoriul României, ulterior temperaturile se vor apropia de cele normale, iar în ultimele două săptămâni din luna mai se vor înregistra din nou valori termice peste cele normale, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), emisă pentru perioada 29 aprilie – 27 mai 2024.
În ultimele două săptămâni din luna mai, temperatura medie a aerului va avea valori uşor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţării.
În intervalul analizat de meteorologi, cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale în aproape toate regiunile ţării.
Astfel, în săptămâna 29 aprilie – 6 mai 2024, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nordice. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.
În săptămâna 6 – 13 mai 2024, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, iar regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, posibil uşor excedentar în zonele montane.
Estimările meteorologice pentru următoarea săptămână din mai, respectiv 13 – 20 mai 2024, arată o temperatura medie a aerului care va avea valori uşor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale
pentru acest interval, în toate regiunile.
În ultima săptămână de prognoză, 20 – 27 mai 2024, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, iar regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 2004-2023.
Potrivit ANM, fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.