Prognoza meteo. Vreme de plajă şi aerosoli în minivacanţa de Rusalii 2024

Noaptea va fi tropicalã în vestul şi sud-vestul ţãrii şi pe arii mai restrânse în rest. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în nordul Moldovei şi al Carpaţilor Orientali. Temperaturile minime se vor situa, în marea lor majoritate, între 12 şi 23 de grade. Pe areale mici, în special pe litoral, vor fi condiţii de ceaţã.
Filip Stan
19 iun. 2024, 14:12
Prognoza meteo. Vreme de plajă şi aerosoli în minivacanţa de Rusalii 2024

Prognoza meteo JOI

TARA
Valul de cãldurã va persista în vestul, sudul, centrul şi sud-estul ţãrii, iar în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei şi în jumãtatea de vest a Munteniei, va continua sã se intensifice, astfel cã se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru aceastã datã, va fi caniculã şi disconfort termic accentuat. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi în vest, sud şi sud-est şi pe arii mai restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 38 de grade, iar cele minime se vor situa între 10 şi 23 de grade, mai scãzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza şi seara, când se vor semnala averse şi descãrcãri electrice local în Carpaţii Orientali, pe arii mai restrânse în Moldova şi doar izolat în restul zonei montane, în Transilvania, Muntenia şi în Dobrogea. Pe alocuri vor fi condiţii de grindinã şi cantitãţi de apã mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri ziua în special în jumãtatea de nord-est a teritoriului, rafale de 45…55 km/h, iar noaptea în sud-est, anunţă ANM.

BUCURESTI
Valul de cãldurã va continua sã se intensifice, astfel încât se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru aceastã datã, va fi caniculã şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimã va fi de 17…20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat.

ANM a emis Cod portocaliu de caniculă inclusiv în Bucureşti. Se vor depăşi 40 de grade Celsius

Prognoza meteo VINERI

TARA
Valul de cãldurã va persista, dar va mai diminua uşor în intensitate. Valorile termice se vor situa peste normele caracteristice datei în cea mai mare parte a ţãrii, iar în vest şi sud va fi caniculã, disconfort termic accentuat şi indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 36 de grade, iar cele minime se vor situa în marea lor majoritate între 12 şi 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza în Carpaţii Occidentali unde izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat. Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI
Valul de cãldurã va persista, dar va diminua uşor în intensitate. Vremea va fi canicularã în orele amiezii, când şi indicele temperaturã-umezealã (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã, mai scãzutã decât în intervalul anterior, va fi de 34…35 de grade, iar cea minimã de 17…19 grade.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Valorile termice vor creşte din nou, astfel cã vremea va fi canicularã şi disconfortul termic accentuat în vestul ţãrii, local în sud şi centru şi izolat în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales dupã-amiaza şi seara în zonele montane şi în regiunile nord-vestice şi centrale unde, local vor fi averse şi descãrcãri electrice. Izolat vor fi condiţii de cantitãţi de apã mai însemnate şi grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri de scurtã duratã asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 24 de grade în Dealurile de Vest.
BUCURESTI
Vremea va fi canicularã, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 17…18 grade, posibil uşor mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Vremea se va menţine canicularã în sud-vestul, sudul şi local în centrul ţãrii, unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales dupã-amiazã şi noaptea, în jumãtatea de nord a teritoriului unde local vor fi averse şi descãrcãri electrice. Pe alocuri vor fi posibile cantitãţi de apã mai însemnate şi cãderi de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 22 de grade.
BUCURESTI
Canicula va persista, iar disconfortul termic se va menţine ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimã va fi de 18…19 grade, uşor mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Prognoza meteo pentru vara 2024. Meteorologii așteaptă șocuri meteorologice cu temperaturi sahariene, furtuni tropicale și ninsori

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI

TARA
Valul de cãldurã va persista, astfel cã vremea va fi cãlduroasã în mare parte din ţarã, canicularã în special în sudul teritoriului. Probabilitatea pentru manifestãri de instabilitate atmosfericã va fi mai mare la începutul intervalului în jumãtatea nordicã a ţãrii, iar spre sfârşitul intervalului în sud-vest, centru şi sud.
BUCURESTI
Canicula şi disconfortul termic ridicat vor persista, iar probabilitatea pentru fenomene specifice instabilitãţii atmosferice va fi în creştere spre sfârşitul intervalului.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Încep lucrările de modernizare la un obiectiv important al României. Hidroelectrica a făcut anunțul
Capital.ro
Nu ai voie să tai acest copac! Interzis prin lege pentru românii care au casă la curte
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Val de scumpiri în piețe! Care este cea mai scumpă piață din Capitală
Adevarul
Armata lui Kim Jong Un era să-și distrugă propria Capitală. Ce s-a întâmplat cu o rachetă trasă de la 100 de km de Phenian
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Elena Udrea, strigăt de disperare. Urmărită încă de Kovesi și Coldea
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Scandal monstruos la o nuntă! Florin Salam l-a dat afară pe Bogdan de la Ploiești chiar în timp ce cânta
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României
Capital.ro
Conducătorii auto din România au interzis. Vei fi trimis în judecată. Legea e deja în vigoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Mircea Geoană neagă acuzațiile de plagiat privind teza sa de doctorat
MediaFlux
ION ILIESCU, ANUNȚ IMPORTANT! Doliu în ROMÂNIA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?