Prognoza meteo. Vreme de vară în septembrie, cu scurte furtuni violente

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile sud-estice, precum şi la munte. Izolat se va semnala ceaţã, îndeosebi pe vãi şi în depresiuni. Temperaturile minime, ce se vor situa în general peste mediile multinuale, vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre 3 grade, dar şi mai ridicate pe litoral, pânã la 21 de grade.
Filip Stan
25 sept. 2023, 13:26
Prognoza meteo. Vreme de vară în septembrie, cu scurte furtuni violente
Prognoza meteo MARTI

TARA
Vremea va fi predominant frumoasã şi mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil în regiunile sudice şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu uşoare intensificãri mai ales pe parcursul zilei în sud, în sud-est şi la munte, cu viteze în general de 40…55 km/h. Temperaturile maxime, în medie cu 4…7 grade peste cele normale, vor fi cuprinse între 22 şi 30 de grade, iar cele minime se vor încadra între 7 şi 17 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre 4…5 grade, dar şi mai ridicate pe litoral pânã la 19…20 de grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţã, în special pe vãi şi în depresiuni.

BUCURESTI
Vremea va fi predominant frumoasã şi mai caldã decât în mod obişnuit în ultima decadã a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificãri în a doua parte a zilei, când va atinge viteze în general de 40…50 km/h. Temperatura maximã va fi de 28…30 de grade (cu 6…7 grade peste media climatologicã a datei), iar cea minimã de 14…17 grade.

Prognoza meteo MIERCURI

TARA
Vremea se va menţine predominant frumoasã şi mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil în sudul, centrul şi estul ţãrii şi mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu unele intensificãri mai ales pe parcursul zilei în sud, în sud-est şi la munte, cu viteze în general de 40…55 km/h. Temperaturile maxime, comparabile cu cele din ziua anterioarã, se vor situa între 22 şi 29 de grade, iar cele minime se vor încadra între 7 şi 17 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre 3…4 grade, dar şi mai ridicate pe litoral pânã la 19…20 de grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţã, în special pe vãi şi în depresiuni.

BUCURESTI
Vremea se va menţine predominant frumoasã şi mai caldã decât în mod obişnuit în ultima decadã a lunii septembrie; temperatura maximã va fi de 27…29 de grade (cu 5…6 grade peste media climatologicã a datei), iar cea minimã de 12…15 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, trecãtor cu rafale de 35…45 km/h ziua.

Primele semne de toamnă: temperaturi mari în această săptămână, dar luna octombrie aduce o răcire a vremii. Un ciclon se formează în Atlantic

Prognoza meteo JOI

TARA
Va fi în continuare vreme în general frumoasã şi caldã; temperaturile maxime, în medie cu 4…7 grade mai ridicate decât cele normale la sfârşitul lunii septembrie, se vor încadra între 22 şi 29 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 3…4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 18…19 grade pe litoral. Cerul va fi parţial noros în sudul teritoriului, dar cu probabilitate foarte redusã de ploaie şi variabil la senin în celelalte zone. Vântul va fi moderat, izolat cu uşoare intensificãri (rafale de pânã la 40…50 km/h) în cursul zilei în partea de sud-sud-est a ţãrii şi pe crestele montane şi va sufla în general slab în celelalte zone. În primele ore şi spre sfârşitul intervalului, izolat se va semnala ceaţã.

BUCURESTI
Va fi în continuare vreme mai caldã decât normal, cu o maximã a temperaturii aerului de 27…28 de grade şi minima de 13…16 grade. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla în general moderat (trecãtor cu rafale de 35…40 km/h).

Prognoza meteo VINERI

TARA
Vremea caldã pentru sfârşit de septembrie va persista, valorile termice fiind comparabile cu cele din zilele anterioare, respectiv maxime între 22 şi 29 de grade şi minime de la 3…4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã la 17…18 grade pe litoral. În regiunile sud-estice, vor fi înnorãri trecãtoare, iar în sudul Dobrogei posibil ploi de scurtã duratã şi vântul va fi moderat (temporar cu rafale de 40…50 km/h pe litoral); în restul ţãrii, cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla în general slab. În primele ore şi spre sfârşitul intervalului, izolat se va semnala ceaţã, anunţă ANM.

BUCURESTI
Vremea caldã pentru sfârşit de septembrie va persista, astfel cã temperatura maximã se situa în jurul a 28 de grade şi minima va fi de 12…15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Citește și Cod roşu în Dolj: Peste 50 de străzi inundate, acoperişuri smulse, maşini luate de apă la Craiova FOTO

Prognoza meteo SAMBATA, DUMINICA, LUNI

TARA
În prima zi, vremea se va menţine mult mai caldã decât normal în aproape toatã ţara, apoi se va rãcori în toate regiunile, dar în special în nord, nord-est şi centru, totuşi valorile termice vor fi în marea lor majoritate mai ridicate decât cele specifice la începutul lunii octombrie. Pe alocuri vor fi ploi de scurtã duratã şi în general slabe.

BUCURESTI
Vremea va fi deosebit de caldã în prima zi, apoi valorile termice vor scãdea uşor, dar se vor situa peste normele perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi redusã.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Despăgubiri pentru România și Bulgaria, după refuzul Schengen
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Lavrov Saluta Nominalizarea lui J.D. Vance ca Potențial Vicepreședinte al SUA
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'