PROGNOZA METEO. Valul de căldură persistă: Vin ZILE DE FOC

PROGNOZA METEO. Valul de căldură care a pus stăpânire pe ţara noastră va ridica mercurul din termometre până la 38 de grade Celsius, înregistrate la umbră.
Filip Stan
24 iul. 2015, 12:24
PROGNOZA METEO. Valul de căldură persistă: Vin ZILE DE FOC

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea va fi călduroasă, caniculară în orele amiezii în cea mai mare parte a ţării, când indicele temperatură-umezeală ITU va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie şi podiş. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zona montană unde, în special după-amiaza, vor fi înnorări temporar accentuate şi pe arii restrânse averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 de grade pe litoral şi în jur de 38 de grade, local, în vestul şi sud-vestul ţării precum şi în sudul Moldovei.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea se va menţine caniculară în orele amiezii de sâmbătă, când temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală ITU va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab.

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea se va menţine caniculară în regiunile sudice şi estice, iar disconfortul termic deosebit de accentuat, în timp ce, în restul teritoriului, instabilitatea atmosferică se va accentua, iar temperatura aerului va marca o scădere faţă de ziua precedentă, apropiindu-se de normele climatologice specifice perioadei. Vor fi dezvoltări noroase convective în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde local, mai ales în cursul zilei şi la începutul nopţii, se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat va fi grindină şi cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În sudul şi sud-estul   teritoriului cerul va fi mai mult senin. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 27 in Maramures şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud si sud-est.

Citeşte şi Vreme de COŞMAR pentru trei zile: COD PORTOCALIU şi GALBEN de CANICULĂ

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare caniculară, duminică, iar indicele temperatură-umezeală ITU va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade.

PROGNOZA METEO. Luni, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară în regiunile sudice şi sud-estice, unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări spre seară şi noaptea în vestul, centrul şi nordul teritoriului, precum şi în zonele montane, unde local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28…29 de grade în Maramureş şi nordul Moldovei şi în jur de 38 de grade în Lunca Dunării.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Canicula va persista luni, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

PROGNOZA METEO. Valul de căldură va persista şi se va intensifica uşor, îndeosebi în regiunile sudice şi estice, astfel încât vremea va fi călduroasă în toată ţara, caniculară în Câmpia de Vest, dar mai ales în Câmpia Română, iar senzaţia de disconfort termic va fi accentuată. Cerul va fi variabil spre senin, cu înnorări după-amiaza şi seara în zonele montane, iar noaptea şi în nord-vest, unde pe arii restrânse se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste, dar şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 şi 39 de grade.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Anunțul momentului pentru toți clienții Digi RCS RDS, Vodafone și Orange. A devenit obligatoriu în România
Capital.ro
Se TAIE ajutoarele. Statul nu mai plătește niciun ban. Nu poți refuza scrisoarea
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Spaghetele perfecte pentru toată familia. Se pregătesc în timp record
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
VERDICT BĂSESCU. Nimeni nu credea că vom trăi momentul: N-a picat din cer
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat din Iași cercetat pentru muncă forțată a trei persoane cu dizabilități
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'