PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte în următoarele zile

Prognoza meteo. Vremea se încălzeşte în următoarele zile. Cerul va fi mai mult noros, exceptând sudul şi sud-estul ţãrii, unde înnorãrile vor fi temporare şi pe arii restrânse va ploua.
Romania TV
21 dec. 2018, 14:25
PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În jumãtatea de nord a ţãrii cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii sub formã de ploaie, lapoviţã şi trecãtor ninsoare în Maramureş, în estul Transilvaniei şi predominant sub formã de ploaie în Crişana, local în restul Transilvaniei, în jumãtatea de nord a Moldovei şi în Banat. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini în general de peste 1600 m mai ales ninsori. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare şi local va fi ceaţã asociatã cu chiciurã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, mai ales în Munţii Apuseni şi în jumãtatea de nord a Carpaţilor Orientali, unde la altitudini mari, se vor depãşi la rafalã, viteze de 70…80 km/h şi va fi viscol , dar la cote mai reduse şi pe arii mai restrânse şi în regiunile vestice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Cerul va fi temporar noros, vântul va sufla în general slab şi se va semnala ceaţã asociatã cu chiciurã. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de -5 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi în general închisã. Vor cãdea precipitaţii în regiunile vestice, nordice şi centrale şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Acestea vor fi mai ales sub formã de ploaie în zonele joase de relief, mixte la munte la altitudini în general sub 1500 m şi predominant sub formã de ninsoare la altitudini mai mari. În zona Carpaţilor Occidentali şi Orientali cantitãţile de precipitaţii vor depãşi izolat 20 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificãri la munte, mai ales în zona montanã a judeţelor Satu-Mare, Maramureş, Bistriţa-Nãsãud şi Cluj, unde cu precãdere la altitudini de peste 1500 m vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h. În aceste zone ninsoarea va fi viscolitã şi vizibilitatea va scãdea semnificativ, iar stratul de zãpadã nou depus va fi consistent. În zonele joase de relief din jumãtatea nordicã a ţãrii precipitaţiile predominant sub formã de ploaie vor favoriza formarea poleiului. Valorile termice vor fi în creştere, astfel cã maximele se vor încadra între 2 şi 11 grade, iar minimele între -1 şi 7 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţã.

VREMEA ÎN BUCURESTI se va încãlzi. Cerul va avea înnorãri, dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã, iar noaptea trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri noaptea. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimã va fi de 2…3 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi mai caldã decât în mod obişnuit, mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice, cu maxime termice ce vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade şi minime între -4 şi 2 grade. Cerul va fi mai mult noros, exceptând sudul şi sud-estul ţãrii, unde înnorãrile vor fi temporare şi pe arii restrânse va ploua. În restul teritoriului vor fi precipitaţii predominant sub formã de ploaie şi lapoviţã în zonele de câmpie şi mai ales lapoviţã şi ninsoare la munte. Vântul va sufla în general moderat cu intensificãri temporare la munte, mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 80 km/h, iar ninsoarea va fi viscolitã şi vizibilitatea va scãdea semnificativ. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

VREMEA ÎN BUCURESTI Vremea va continua sã se încãlzeascã. Cerul va avea înnorãri temporare, iar în cursul zilei vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimã va fi de -1…0 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi în general închisã, iar pe parcursul zilei, temporar se vor semnala precipitaţii pe arii extinse. Acestea vor fi predominant sub formã de ninsoare la munte şi în Maramureş, mixte în Transilvania şi în Moldova, iar în restul regiunilor va ploua şi doar în dealurile sudice trecãtor se va semnala şi lapoviţã şi ninsoare. Cantitãţile de apã vor fi mai însemnate la munte, iar pe arii restrânse în special la începutul intervalului, cel mai probabil în nord-est se va forma polei. Vântul va avea intensificãri, cu viteze mai mari la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime, apropiate de cele specifice datei în cea mai mare parte a ţãrii şi chiar mai ridicate decât acestea în sud şi sud-vest, se vor încadra între 1 şi 9 grade, iar cele minime se vor situa în general între -8 şi 2 grade.

VREMEA ÎN BUCURESTI Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 5…6 grade, iar cea minimã de -1…0 grade.

TENDINTA:

MARTI – În regiunile vestice, centrale şi nordice precum şi la munte vor fi înnorãri persistente şi temporar, în special spre searã şi în cursul nopţii pe arii restrânse va ninge slab. În restul zonelor, cerul, variabil ziua se va înnora treptat în a doua parte a intervalului însã probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusã. Vântul va continua sã prezinte intensificãri la munte, cu viteze mai mari în zona înaltã, iar ziua local în est şi sud-est însã la intensitãţi mai mici. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 4 grade, iar cele minime între -8 şi -1 grad.

MIERCURI, JOI si VINERI – Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul mediilor multianuale, iar trecãtor, cel mai probabil în jumãtatea de nord a ţãrii şi la munte se vor semnala precipitaţii.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Ce conțin, de fapt, iaurturile Danone și Danonino. Mulți români le dau copiilor, dar puțini se uită pe etichetă
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Show-ul verii de pe Netflix. Deja a cucerit publicul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Andrei Versace, după ce a murit. Ce probleme grave ar fi avut
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Anca Şelariu, românca din echipajul NASA, a trăit un an într-o capsulă care simulează condiţiile de pe Marte
MediaFlux
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'