Prognoza meteo. Vremea se răceşte brusc după schimbarea orei, ce arată hărţile pe regiuni geografice

ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 21 octombrie - 3 noiembrie: după o săptămână de temperaturi blânde şi chiar calde pentru acest sezon, meteorologii anunţă o răcire treptată şi creşterea probabilităţii de ploi în majoritatea regiunilor ţării.
Filip Stan
21 oct. 2024, 12:55
Prognoza meteo. Vremea se răceşte brusc după schimbarea orei, ce arată hărţile pe regiuni geografice

PROGNOZA METEO. O zonă de înaltă presiune va aduce o vreme liniștită în această săptămână, cu șanse mici de ploaie și temperaturi mai ridicate, dar cu contraste mari între zi și noapte și ceață matinală în unele zone din țară.

După câteva săptămâni agitate și ploioase în prima jumătate a toamnei, vremea se liniștește o perioadă, mulțumită unui anticiclon puternic care va acoperi regiunea noastră pe tot parcursul acestei săptămâni.

Între timp, o masă de aer mai cald își va face loc spre țara noastră, astfel că ne așteptăm și la o creștere ușoară a temperaturilor, mai ales în timpul zilei. Maximele vor depăși 15°C aproape în toată țara, iar în sud și vest se vor atinge până la 20 – 22°C.

Prognoza meteo BANAT

În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi în creştere de la medii de 18 grade, până la medii de 20…21 de grade, iar cele din timpul nopţilor, de la medii de 3 grade, spre 7 grade. Până la finalul primei săptămâni variaţiile termice vor fi nesemnificative, dar în a doua jumătate a intervalului vremea se va răci treptat. În medie, maximele vor ajunge la 13…14 grade, iar minimele la 4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare la finalul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie.

Prognoza meteo CRIŞANA

În prima săptămână din interval, valorile termice diurne nu vor avea variaţii importante, iar media acestora va fi de 18…20 de grade. Pe parcursul nopţilor însă, valorile termice vor fi în creştere în primele zile de la medii de 2…3 grade, spre 6…7 grade. În a doua jumătate a intervalului, vremea se va răci treptat. În medie, maximele vor ajunge la 13…14 grade, iar minimele la 3…4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare la finalul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie.

ANM-Prognoza-2-saptamani-site-241021115633

Prognoza meteo TRANSILVANIA

În prima săptămână din interval, valorile termice diurne nu vor avea variaţii importante, iar media acestora va fi de 17…18 grade. Pe parcursul nopţilor însă, valorile termice vor fi în creştere în primele zile de la medii de -1…0 grade, spre 4 grade. În a doua jumătate a intervalului vremea se va răci treptat, dar diferenţele vor fi mai ales la valorile diurne. În medie, maximele vor ajunge la 11…12 grade, iar minimele la 1…2 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 31 octombrie.

Când scăpăm de valul de ger din România. Șefa ANM anunță temperaturi sub cele normale: „Nopțile și diminețile vor fi reci”

Prognoza meteo MARAMUREŞ

În prima săptămână, valorile termice diurne nu vor avea variaţii semnificative, iar media acestora se va situa în jurul a 17 grade. În a doua jumătate a intervalului, media valorilor maxime va fi în scădere până la 12…13 grade. Pe parcursul nopţilor, până în data de 24 octombrie, mediile valorilor termice vor fi în creştere de la 1 grad, spre 5 grade, apoi vor scădea treptat până la 2 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere la finalul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie.

MOLDOVA

În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi în creştere de la medii de 14 grade, până la 17 grade, iar cele din timpul nopţilor, de la medii de 1…2 grade, spre 8…9 grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului, vremea se va răci treptat. În medie, maximele vor ajunge la 10 grade, iar minimele se vor menţine în jurul a 3…4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 29 octombrie.

DOBROGEA

În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi în creştere de la medii de 14 grade, până la 18 grade, iar cele din timpul nopţilor, de la medii de 3 grade, spre 8 grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului, temperaturile vor avea tendinţa să scadă uşor. În medie, maximele vor ajunge la 14 grade, iar minimele se vor menţine în jurul a 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 29 octombrie.

Prognoza meteo MUNTENIA

Până în jurul datei de 23 octombrie, valorile termice diurne vor fi în creştere de la medii de 15 grade, până la 19 grade, iar cele din timpul nopţilor, de la medii de 1 grad, spre 5 grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului, mediile maximelor vor fi în scădere şi vor ajunge la 14 grade, dar ale minimelor vor avea doar uşoare oscilaţii în jurul a 5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere mai ales la începutul lunii noiembrie.

Citește și: Ciclonul Ashley se întoarce. „Bomba meteo” aduce vijelii de 130 km la oră şi ploi torenţiale de cod portocaliu

Prognoza meteo OLTENIA

Până în jurul datei de 23 octombrie, valorile termice diurne vor fi în creştere de la medii de 15 grade, până la 20 de grade. Creşterea valorilor din timpul nopţilor se va realiza până în data de 25 octombrie, de la medii de 2 grade, spre 6 grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului, mediile maximelor vor fi în scădere şi vor ajunge la 14 grade, dar ale minimelor vor avea doar uşoare oscilaţii în jurul a 5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere la finalul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie.

Prognoza meteo La munte

Pe tot parcursul intervalului, cu uşoare oscilaţii de la o zi la alta, valorile termice vor avea predominant tendinţa de scădere. Astfel, mediile maximelor vor fi de la 14 grade în data de 22 octombrie, până la 5 grade la finalul celei de-a doua săptămâni, iar ale minimelor, de la 5 grade în data de 23 octombrie, spre -1 grad la începutul lunii noiembrie. Probabilitatea de precipitaţii va fi în creştere după data de 30 octombrie.

DailyBusiness
Lovitură pentru români! Alimentele vor ajunge la prețuri fără precedent
Spynews
Consiliul General a aprobat referendumul în București. Când are loc și la ce întrebări trebuie să răspundă cetățenii
Bzi.ro
Mădălina Ghenea, apariție incendiară pe rețelele de socializare! „Ești cea mai frumoasă femeie din lume”
Fanatik.ro
Fructele de toamnă care abia dacă se mai găsesc în piețe. Sunt delicioase, dar producția a scăzut de 25 de ori într-un singur an
Capital.ro
Elena Udrea e distrusă. Adrian Alexandrov a făcut anunțul trist: Ea a pierdut....
Playtech.ro
Primele imagini de la înmormântarea Deliei Budeanu. Momente dureroase la mănăstirea Ghighiu
DailyBusiness
Adrian Câciu anunță ce se va întâmpla în 2026 cu economia României! Este fără precedent
Adevarul
Misterul atacului mafiot, neelucidat de 20 de ani. Interlopii care au ucis un tânăr în 2004 nu au fost găsiți
wowbiz.ro
Iancu Sterp și Denisa Coțolan au devenit soț și soție! Primele imagini de la cununia civilă
Spynews
Cu ce probleme de sănătate se confruntă Babasha! Artistul nu a putut să își mai miște fața: ”M-a împiedicat să vorbesc...”
Spynews
Ce a pățit o româncă în aeroport, în China! A rămas uimită când camerele de supraveghere o urmăreau peste tot
Evz.ro
Fructe banale în România, de negăsit. De ce au dispărut de pe tarabe
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
kanald.ro
Panică pe Aeroportul Otopeni! Un avion care transporta 228 de pasageri a aterizat de urgență
Cancan.ro
De ce nu au fost prezenți Culiță Sterp și Daniela Iliescu la nunta lui Iancu Sterp. S-a aflat adevărul!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Toată Rusia e în doliu. A fost găsit mort în curtea clădirii. S-a sinucis!
StirileBZI
Toți șoferii trebuie să știe asta! Nu mai fă greșeala să apeși acest buton când vine frigul!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
stirilekanald.ro
„Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului
substantial.ro
Premierul Ciolacu despre referendumul din Republica Moldova: „Trebuie să ne intensificăm eforturile”
MediaFlux
Cine va fi viitorul PREȘEDINTE al României. RĂSTURNARE în ALEGERI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Liam Payne de la One Direction: cine îi va moșteni averea uriașă