Prognoza meteo. Weekend cu furtuni la mare şi la munte. Vremea o ia razna sâmbătă în jumătate de ţară

Sâmbătă, 22 iulie, temperaturile vor atinge din nou 40 de grade, iar în mijlocul zilei disconforul termic va fi foarte accentuat. După amiaza, se anunţă furtuni violente în aproape toată ţara.
Filip Stan
21 iul. 2023, 14:42
Prognoza meteo. Weekend cu furtuni la mare şi la munte. Vremea o ia razna sâmbătă în jumătate de ţară

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Valul de căldură se va intensifica în sudul și sud-estul țării, unde va fi caniculă, temperaturi maxime cuprinse între 33 și 39 de grade și disconfort termic foarte ridicat (indice temperatură-umezeală peste pragul critic de 80 de unități). În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în general între 27 și 32 de grade. Cerul va fi variabil, dar vor fi și perioade cu averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze la rafală în general de 60…80 km/h), în zonele de deal și de munte și local în restul teritoriului, în special în Moldova, Muntenia, Dobrogea și sud-estul Transilvaniei. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…35 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Pe suprafețe restrânse va cădea grindină, iar mai ales în est și în sud-est vor fi vijelii. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 13 și 23 de grade.

Furtuni puternice după caniculă. Avertizare cod portocaliu și galben pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv la București
București

Valul de căldură se va intensifica din nou, iar disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească cu mult pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 38…39 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, cu o probabilitate mai mare după-amiaza și în a doua parte a nopții.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Deși valorile termice vor scădea în cea mai mare parte a țării, local în sud va continua să fie caniculă și disconfort termic ridicat, cu un indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, temporar ziua cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în regiunile sud-estice și la munte și pe alocuri în celelalte regiuni. Izolat se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor situa în general între 27 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade, mai coborâte în zonele depresionare până în jurul valorii de 10 grade, anunţă ANM.

București

Deși valorile termice vor marca o scădere față de zilele precedente, vremea se va menține călduroasă, cu disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală urmând a se situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului ziua.

Prognoza meteo LUNI
În Țară

Valul de căldură se va intensifica, astfel că vremea va fi călduroasă în aproape toată țara, local caniculară în vest, sud și sud-est, unde și disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, dar în orele după-amiezii la munte, iar noaptea și în nord-vestul și centrul teritoriului vor fi înnorări temporare și pe alocuri averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor situa în general între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 14 și 23 de grade, cu valori mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest.

Caniculă extremă toată săptămâna viitoare: vom avea temperaturi de 43 de grade Celsius şi posibil Cod Roşu
București

Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va crește. Cerul va fi mai mult senin, trecător cu unele înnorări după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

Prognoza meteo MARTI
În Țară

Valul de căldură se va menține, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară după-amiaza în Oltenia, Muntenia, Banat și local în celelalte regiuni. Disconfortul termic se va accentua în toată țara, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, în special în sud-vest și în sud. Cerul va fi variabil, dar în vestul, nordul, nord-estul și centrul teritoriului, gradul de instabilitate se va accentua treptat din orele amiezii și vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități mai mari de apă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 29 și 39 de grade, iar cele minime între 14 și 24 de grade, cu valori mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest.

București

Procesul de încălzire al vremii se va accelera, va fi caniculă, iar disconfortul termic va deveni extrem de mare. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 39…40 de grade, iar cea minimă de 19…22 de grade.

Prognoza meteo MIERCURI, JOI, VINERI
În Țară

Valul de căldură și disconfortul termic vor persista în prima zi în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de câmpie și de podiș din jumătatea de sud va fi în continuare caniculă. În următoarele două zile temperaturile vor scădea îndeosebi în jumătatea de nord, iar canicula va mai persista în sud. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în prima zi, la munte, în vestul, nordul și centrul teritoriului.

București

Valul de căldură, canicula și disconfortul termic se vor menține, ele urmând a fi mai accentuate în prima zi. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la mijlocul intervalului.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Despăgubiri pentru România și Bulgaria, după refuzul Schengen
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Lavrov Saluta Nominalizarea lui J.D. Vance ca Potențial Vicepreședinte al SUA
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'