PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Valorile termice vor creşte uşor faţă de intervalul precedent, iar cele diurne se vor situa în jurul mediilor climatologice în majoritatea regiunilor, însă în centru, sud şi est vremea se va menţine încă rece, dimineaţa şi noaptea.
Alina Costache
31 ian. 2017, 14:31
PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte în următoarele zile

LA NOAPTE: Vremea va fi rece, geroasă local în centrul şi în sudul ţării. Înnorările vor fi accentuate în regiunile vestice şi nord-vestice şi pe arii restrânse, în special în Câmpia de Vest, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie sau burniţă şi se va depune polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil spre senin, dar se va semnala ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură, local în zona de câmpie a Olteniei şi Munteniei şi pe arii mai restrânse în Moldova şi Transilvania. Vântul va avea uşoare intensificări în Banat, iar în celelalte zone va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -17…-15 grade în depresiunile Carpatilor Orientali şi -1…0 grade în dealurile Banatului şi Crişana.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI: Cerul va fi variabil spre senin, dar în a doua parte a nopţii va creşte probabilitatea de apariţie a ceţii sau a norilor joşi. Vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de -8…-7 grade, mai scăzută în zona preorăşenească.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Valorile termice vor creşte uşor faţă de intervalul precedent, iar cele diurne se vor situa în jurul mediilor climatologice în majoritatea regiunilor, însă în centru, sud şi est vremea se va menţine încă rece, dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în vest şi nord-vest, unde pe arii restrânse, la începutul zilei şi din nou în cursul nopţii vor fi precipitaţii slabe mai ales sub formă de ploaie sau burniţă ce vor favoriza depunerile de polei şi precipitaţii mixte în regiunile montane aferente. În zonele joase de relief, în special în cele din sudul şi estul teritoriului, vor fi nebulozitate joasă, ceată cu depunere de chiciură şi trecător burniţă, favorizând apariţia poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, mai ales în a doua parte a intervalului în Banat, Crişana şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5…-3 grade în zonele cu ceaţă persistentă (sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei) si 8…9 grade în Dealurile de Vest.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea va fi în continuare rece dimineaţa şi noaptea, când probabilitatea de apariţie a ceţii sau a norilor joşi se va menţine ridicată. În restul intervalului cerul va fi variabil, iar la amiază valorile termice vor fi apropiate de cele normale specifice începutului de februarie. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 1…3 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Temperatura aerului va continua să crească, astfel încât vremea va deveni caldă în regiunile intracarpatice şi apropiată de normalul perioadei în rest. În vestul, centrul si nordul tării vor fi înnorări, local si temporar va ploua, iar în zonele montane aferente precipitatiile vor fi mixte. În cursul nopţii precipitaţiile se vor intensifica în Maramureş şi nordul Carpaţilor Orientali, unde pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de apă de peste 10…15 l/mp, iar în nordul Moldovei şi al Transilvaniei se va semnala polei. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros şi local, în special dimineaţa şi noaptea, în zonele joase vor fi nebulozitate joasă sau ceată, posibil asociate izolat cu burnită sau fulguieli ce pot favoriza depunerile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile vestice, precum şi la altitudini mari, îndeosebi din masivele nordice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 si 13 grade, mai scăzute în zonele cu ceată persistentă spre -2…-1 grad.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Valorile termice vor creşte, astfel încât vremea va fi apropiată de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara şi noaptea, iar la începutul intervalului vor fi condiţii de ceată. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi caldă în majoritatea regiunilor. În nordul si nord-estul tării, cerul va fi mai mult noros si îndeosebi în cursul zilei, va ploua, iar în Maramureş, dar şi în nordul Carpatilor Orientali unde precipitaţiile vor fi mixte, cantităţile de apă cumulate vor mai depăşi izolat 10…15 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare si doar cu totul izolat vor fi ploi slabe. Mai ales dimineata si noaptea, local în zonele joase de relief din sudul si estul tării si izolat în rest, va fi ceată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2…4 grade în sudul extrem al Olteniei si al Munteniei si 13…14 grade în regiunile vestice.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea va fi caldă. Cerul va fi temporar noros, iar dimineata si noaptea va fi ceată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 6…8 grade.

TENDINTA.

SAMBATA – Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. În vestul, centrul si nordul tării vor fi înnorări temporare si, pe arii restrânse, vor fi precipitatii slabe, sub formă de ploaie, iar pe crestele montane, si lapovită si ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 grade in estul Transilvaniei si 16 grade in Dealurile de Vest. În zonele joase de relief, dimineata si noaptea, pe suprafete mici va fi ceată.

DUMINICA si LUNI – La începutul intervalului, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, apoi ele vor scădea semnificativ. Probabilitatea de apariţie a precipitatiilor va fi ridicată în majoritatea regiunilor.

Citeşte şi PROGNOZA METEO în ultima lună de iarnă: Cum va fi VREMEA în februarie 2017. HARTA pe regiuni

 

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Câți bani câștigi, de fapt, dacă pui 1000 de lei într-un depozit bancar pentru 1 an de zile. Ofertele Banca Transilvania, BCR, BRD, ING, CEC Bank sau Raiffeisen pentru clienți și nu numai
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Viktor Orban Critică Mandatul Ursulei von der Leyen și Denunță Lideri UE
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'