PROGNOZA METEO. Precipitaţii în toată ţara. Unde va ploua şi în ce zone va ninge

La noapte, vremea va fi închisã şi se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii. În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, în nordul Moldovei, în Banat şi în Crişana vor fi mai ales ninsori, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitaţii mixte.
Iulian Tudor
25 ian. 2019, 18:44
PROGNOZA METEO. Precipitaţii în toată ţara. Unde va ploua şi în ce zone va ninge

Vineri noapte, în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se vor cumula cantităţi de apă de 15…20 l/mp şi izolat 30…35 l/mp. În zona înaltă stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65…70 km/h, viscolind şi troienind zăpada. În nordul Olteniei şi al Munteniei vor fi mai ales ploi, în cantităţi de 15…25 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. Vor fi depuneri de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia şi în sudul Moldovei. â

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Se anunţă ploaie, lapoviţă şi ninsoare în toată ţara

În restul teritoriului, depuneri de polei vor fi temporar, pe spaţii mai mici. Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, cu rafale de 55…60 km/h şi izolat 70 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -8 grade în nordul extrem al Moldovei şi 6 grade în sudul litoralului.

BUCURESTI:

Vremea va fi închisă. Vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, slabe cantitativ, dar continue şi vor fi depuneri semnificative de polei. Vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 45…55 km/h. Temperatura aerului, fără variaţii pe parcursul nopţii, va fi de -1…0 grade.

Sâmbătă

ŢARĂ:

Vremea va fi în general închisă şi se vor semnala precipitaţii în toate regiunile, în general moderate cantitativ în prima parte a zilei în special în sudul ţării şi la munte. În nordul, în centrul şi în vestul teritoriului, precum şi în zonele de munte vor predomina ninsorile, iar în sud şi sud-est vor fi mai ales ploi. Local în Muntenia şi în jumătatea de sud a Moldovei şi pe spaţii mai mici în rest vor fi depuneri de polei. Noaptea aria precipitaţiilor -în general slabe- va fi în restrângere către nordul ţării; vor predomina ninsorile, iar în Moldova se vor menţine condiţiile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe creste, unde va viscoli ninsoarea, iar în prima parte a intervalului şi în regiunile sud-sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade în nordul Moldovei şi 8…9 grade pe litoral; minimele termice de duminică dimineaţă vor fi cuprinse -8 şi 2 grade. Local şi temporar se va forma ceaţă.

BUCURESTI:

Vremea va fi în general închisă. La începutul zilei vor mai fi precipitaţii slabe, mai ales ploaie, iar seara şi noaptea se va forma ceaţă. Depunerile de polei se vor menţine. Vântul va sufla în general moderat, cu cel mult 30…35 km/h. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de duminică dimineaţă de -1…0 grade.

DUMINICA

ŢARĂ:

Vremea se va ameliora, iar regimul termic va fi apropiat de cel normal al perioadei în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi temporar noros, va ninge slab, izolat în nord şi la munte, iar la începutul zilei în sud-estul teritoriului vor fi precipitaţii mixte. Local, mai ales dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în cursul nopţii la munte, în vest şi în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 7 grade, iar cele minime, în general, între -10 şi 0 grade.

BUCURESTI:

Cerul va fi temporar noros, însă vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă de luni dimineaţa va fi de -6…-5 grade.

LUNI

Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării. În jumătatea de vest, treptat cerul se va înnora, iar aria precipitaţiilor se va extinde. Vor fi mai ales ploi, exceptând zona montană înaltă, unde vor fi şi lapoviţe sau ninsori. Local în zona montană, cu precădere în Carpaţii Occidentali, se pot cumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi pe arii restrânse, mai ales noaptea, se vor semnala precipitaţii slabe, îndeosebi ploi sau burniţe. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar la cote mai reduse şi în regiunile vestice, nord-vestice şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în nordul Moldovei şi 10 grade în Banat şi Dobrogea, iar cele minime, în general, între -4 şi 4 grade. În zonele joase, îndeosebi din sudul şi estul teritoriului, local se va semnala ceaţă.

BUCURESTI:

Cerul va fi temporar noros şi -mai ales dimineaţa şi noaptea- se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 5 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad.

TENDINŢA:

MARTI – În majoritatea zonelor, dar în special în dealurile sudice şi în Dobrogea, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la sfârşit de ianuarie; temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 şi 12 grade, iar cele minime, între -3 şi 7 grade. Cerul va fi temporar noros şi local în regiunile sudice şi estice vor fi ploi, care vor fi avea şi caracter de aversă, iar la munte şi în zonele nordice şi centrale, pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar şi în sud-estul teritoriului. În zonele joase va fi ceaţa, izolat persistentă.

MIERCURI, JOI si VINERI – Valorile termice vor fi, în general, mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an. Îndeosebi în prima parte a intervalului, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru mai mulți turiști români. Ce au pățit după ce au plătit avans pentru un sejur all inclusive la Mamaia Nord
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Dentista din Brăila a avut parte de o moarte extrem de VIOLENTĂ! Detaliile scoase la iveală de autopsie, biata femeie a...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Cetățean american condamnat în Rusia la 13 ani de închisoare pentru trafic de droguri
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'