PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO. În weekend temperaturile se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei în cea mai mare parte a ţării. În regiunile sudice vremea va fi local călduroasă, cu disconfort termic ridicat la amiază, când și indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge izolat pragul critic de 80 de unități.
Filip Stan
31 iul. 2020, 14:27
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO A NOAPTE. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate în prima parte a intervalului în regiunile sud-estice și la munte, unde pe arii restrânse se vor semnala averse și trecător descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor, ce pot lua aspect de vijelie. Temperaturile minime se vor situa între 12 și 22 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, când vor mai fi posibile intensificări de scurtă durată ale vântului și averse. Temperatura minimă va fi de 20…21 de grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior și se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei în cea mai mare parte a țării. În regiunile sudice vremea va fi local călduroasă, cu disconfort termic ridicat la amiază, când și indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge izolat pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara la munte, îndeosebi în Carpații Meridionali și izolat în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare în sud, unde se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice.Cantitățile de apă vor depăși pe suprafețe mici 15…25 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în vest, nord, centru și la munte, iar noaptea în sud-est, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 34 de grade, iar cele minime, în general, între 10 și 20 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Valorile termice vor marca o scădere față de intervalul anterior, astfel încât vor caracteriza doar o vreme călduroasă. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar disconfortul termic mai ridicat în orele amiezii când și indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări dupăamiaza, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări noaptea. Temperatura minimă va fi de 17…21 de grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi în general frumoasă, cu valori termice ce se vor situa, în marea lor majoritate, în jurul celor caracteristice datei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, când izolat, vor fi averse și posibil descărcări electrice la munte, cu precădere în Carpații Meridionali, precum și în regiunile sud-estice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 32 de grade, iar cele minime între 10 și 21 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi în general frumoasă, cu valori termice ce se vor situa în jurul celor caracteristice datei. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul a 31 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va încălzi, astfel încât va deveni călduroasă la amiază în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult senin și doar spre sfârșitul intervalului, în regiunile vestice vor fi unele înnorări și izolat ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare la munte, în special în masivele sudice, pe arii restrânse și în regiunile sud-estice, dar și asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 și 33 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 și 21 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va încălzi ușor, astfel încât va deveni călduroasă în orele amiezii, când se vor înregistra 33…34 de grade. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 17 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi călduroasă, însă în jumătatea de vest a țării, cel mai probabil începând din orele serii instabilitatea atmosferică se va accentua treptat. Aceasta se va manifesta prin înnorări și perioade în care local se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar cantitățile de apă înregistrate îndeosebi în intervale scurte de timp, pe arii în general restrânse vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 34 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Vremea călduroasă va persista. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat ziua, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU ZILELE DE MIERCURI, JOI SI VINERI

ÎN ȚARĂ: Vremea se va menține local călduroasă în regiunile sud-estice, iar în restul zonelor în prima zi se va răci semnificativ,apoi valorile termice vor crește ușor de la o zi la alta apropiindu-se de cele normale perioadei. În jumătatea de vest a țării, la deal și la munte și pe arii restrânse în rest vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.

BUCUREȘTI: Vremea va fi călduroasă în orele amiezilor, iar probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi mai mare în primele zile ale intervalului.

Citeşte şi Avertizare meteo. COD GALBEN de caniculă în jumătatea sudică a României

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Creatura care și-a făcut apariția în România. Experții spun că ajunge numai accidental în țara noastră, de obicei evadată din grădini zoologice
Capital.ro
Marele actor s-a stins. Toată lumea e în lacrimi: A plecat să danseze printre stele
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Regele nordului, o perlă puțin descoperită a turismului românesc. Frumusețile nebănuite de la capătul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Doctoriţa ucisă la Brăila, înmormântată la Chişinău. Fratele ei este un jurist notoriu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă 1.300 de lei, chiar dacă ai documentele la tine. Dreptul legal pe care șoferii NU îl au
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
VACANȚA PE LITORAL TRANSFORMATĂ ÎN COȘMAR: TURIȘTI PĂCĂLIȚI CU OFERTE FALSE DE CAZARE
MediaFlux
Răsturnare de situație privind tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump! Ce a făcut Thomas Matthew Crooks cu 48 de ore înainte
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'