Progoza meteo 26 august 2024. Cupola de foc cuprinde aproape întreaga ţară. Când vor începe temperaturile să scadă

Valul de cãldurã va continua sã se extindã, astfel în cea mai mare parte a ţãrii va fi caniculã şi disconfort termic accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 31 şi 38 de grade, iar de la mijlocul săptămânii încep să scadă treptat, cu câte un grad.
Alina Costache
25 aug. 2024, 15:23
Progoza meteo 26 august 2024. Cupola de foc cuprinde aproape întreaga ţară. Când vor începe temperaturile să scadă

Progoza meteo 26 august 2024. La noapte, în ţară, cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar în Dobrogea, estul şi sudul Munteniei vor fi înnorãri trecãtoare, însã probabilitatea pentru ploi izolate va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat.

Va fi o noapte tropicalã, local în regiunile vestice, sudice şi estice, cu temperaturi minime cuprinse între 13 şi 25 de grade, însã valori mai mici se vor înregistra în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre 9 grade.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 18…20 de grade.

Progoza meteo 26 august 2024

În ţară, valul de cãldurã va continua sã se extindã, astfel în cea mai mare parte a ţãrii va fi caniculã şi disconfort termic accentuat. Indicele temperaturã umezealã (ITU) va atinge şi depãşi pragul critic de 80 de unitãţi, pe arii relativ extinse în zonele de câmpie şi izolat la deal.

Temperaturile maxime se vor încadra între 31 şi 38 de grade, uşor mai scãzute pe litoral, iar cele minime în general între 13 şi 24 de grade şi vor caracteriza local o noapte tropicalã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în sudul, centrul şi estul ţãrii, iar din a doua parte a zilei vor fi averse şi descãrcãri electrice local în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali, unde în intervale scurte de timp cantitãţile de apã vor fi de 15…20 l/mp, pe arii restrânse şi în general slabe cantitativ în Moldova şi Muntenia şi izolat în celelalte regiuni.

Citeste si România se topeşte la sfârşit de vară! ANM a emis Cod portocaliu şi galben de căldură extremă pentru 20 de judeţe şi Capitală

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale ziua în sud şi sud-est (cu rafale în general de 35…45 km/h), dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

În Bucureşti, valul de cãldurã va persista. Va fi caniculã şi disconfort termic accentuat, indicele temperaturã-umezealã (ITU) urmând sã depãşeascã pragul critic de 80 de unitãţi.

Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimã va fi de 17…20 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi condiţii pentru averse slabe, dupã-amiaza, când şi vântul va deveni în general moderat.

Progoza meteo 27 august 2024

În ţară, valul de cãldurã va persista în cea mai mare partea ţãrii, însã şi gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creştere. Va mai fi caniculã şi disconfort termic ridicat în sud-vest, local în vest şi sud şi izolat în centru şi est. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 36 de grade şi cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, iar local vor caracteriza o noapte tropicalã în special în regiunile extracarpatice.

Cerul va fi variabil, însã în orele dupã-amiezii şi seara vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului (cu viteze în general de 50…60 km/h) şi vijelii, în zonele de munte, local în centru şi est şi pe arii restrânse în rest.

Noaptea, nebulozitatea va persista în sud-estul teritoriului, unde local va ploua şi vor fi posibile descãrcãri electrice, iar în rest cerul va fi variabil. Izolat se vor acumula cantitãţi de apã de 15…25 l/mp şi va cãdea grindinã.  Intensificãri temporare ale vântului vor fi local şi temporar şi în estul şi sud-estul teritoriului.

În Bucureşti, valul de cãldurã se va menţine, însã şi gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creştere. Cerul va fi variabil, cu înnorãri dupã-amiaza, dar mai ales spre orele serii şi noaptea, când vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului.

Temperatura maximã se va situa în jurul a 34 de grade, disconfortul termic urmând a se menţine ridicat, cu un indice temperaturã-umezealã (ITU) în jurul pragului critic de 80 de unitãţi, iar minima termicã va fi de 18…20 de grade.

Progoza meteo 28 august 2024

În ţară, valul de cãldurã va fi în diminuare şi restrângere ca arie. În special în regiunile vestice şi sud-vestice, local va mai fi caniculã şi disconfort termic ridicat, iar în restul teritoriului valorile termice diurne vor fi în scãdere, dar vor caracteriza o vreme cãlduroasã.

Excepţie va face sud-estul teritoriului, unde în condiţii de nebulozitate în general persistentã şi temporar ploi, valorile termice se vor situa uşor sub normalul climatologic al datei. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales dupã-amiaza şi seara, când vor fi şi perioade cu manifestãri de instabilitate atmosfericã, respectiv înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, cu o probabilitate mai mare în zonele montane şi submontane.

Citeste si Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza pentru sfârşitul verii şi începutul toamnei. Când va ploua în Capitală şi cum va fi vremea în prima zi de şcoală

Izolat se vor acumula cantitãţi de apã însemnate şi vor fi posibile cãderi de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 35 de grade, iar cele minime între 11 şi 21 de grade.

În Bucureşti, valul de cãldurã va fi în diminuare, valorile termice vor marca o scãdere faţã de ziua precedentã, dar vor caracteriza o vreme cãlduroasã. Temperatura maximã va fi de 30…31 de grade, iar cea minimã va fi de 18…19 grade. Cerul va fi temporar noros şi vor fi ploi de scurtã duratã, cu o probabilitate mai ridicatã dimineaţa şi din nou spre dupã-amiazã. Vântul va sufla slab şi moderat.

Progoza meteo 29 august 2024

În ţară, vremea va fi în general instabilã în estul şi sud-estul ţãrii, unde vor fi perioade cu înnorãri accentuate şi pe arii relativ extinse averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza, când fenomene asociate instabilitãţii atmosferice se vor semnala pe alocuri mai ales la deal şi la munte.

Izolat vor fi condiţii pentru cantitãţi de apã însemnate şi cãderi de grindinã. Valorile termice diurne vor caracteriza o vreme cãlduroasã în special în vest şi sud-vest, iar la nivelul întregii ţãri se vor încadra în general între 25 şi 34 de grade; minimele termice se vor situa între 12 şi 21 de grade.

În Bucureşti, vremea va fi cãlduroasã, dar şi în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales dupã-amiaza şi seara, când vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 17…18 grade.

Progoza meteo 30, 31 august, 1 septembrie 2024

În ţară, valorile termice se vor menţine peste mediile multianuale ale perioadei. Vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã, în prima zi din interval în sud-est şi sud, apoi mai ales în zonele de deal şi de munte.

În Bucureşti, în prima zi din interval valorile termice se vor menţine în jurul celor normale pentru aceastã datã, iar probabilitatea pentru ploi se va menţine ridicatã. În a doua şi a treia zi tendinţa va fi de încãlzire, vremea urmând sã fie cãlduroasã, iar condiţiile pentru ploi vor fi mai reduse.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Cel mai bun oraș din România pentru tineri. Aici e bine să locuiești, duci o viață frumoasă și liniștită
Capital.ro
A doua recalculare a pensiilor. Are loc tot în 2024. Pensionarii, puși la plată
Playtech.ro
ȘOC! Mădălina Ghenea, așa cum NU ai văzut-o niciodată. Imaginile pe care le vrea ȘTERSE
DailyBusiness
A fost activat sistemul de CONDUS FĂRĂ MÂINI. Poate fi încercat 3 luni, fără costuri
Adevarul
Revoltă cu repetiție. Încă un lider mercenar îi declară public război lui Putin: „Toate acestea sunt opera așa-zisului «președinte»”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Stațiunea de vie pentru pensionari. Este locul ideal din România
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Tragedie pe o plajă cunoscută din Constanța: Un copil de 11 ani s-a înecat sub privirile turiștilor
Capital.ro
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
stirilekanald.ro
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"
substantial.ro
Investiție de 8 milioane de lire pentru producția de nanoparticule ce captează gaze cu efect de seră
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...