PROGRAM CM 2018 LIVE. Istoria meciurilor de deschidere de la Mondiale, România a jucat şi ea într-unul

PROGRAM CM 2018 LIVE. În această joi, pe 14 iunie, Campionatul Mondial de Fotbal 2018 programează de la ora 18.00 partida inaugurală, Rusia - Arabia Saudită.
Ionela Marcu
12 iun. 2018, 11:18
PROGRAM CM 2018 LIVE. Istoria meciurilor de deschidere de la Mondiale, România a jucat şi ea într-unul

PROGRAM CM 2018 LIVE. Rusia – Arabia Saudită este o dispută inedită, între două naţionale care nu au mai avut niciodată onoarea de a deschide o Cupă Mondială. Multă vreme, meciurile de deschidere opuneau campioana en-titre unei adversare din grupă, cert este că Mexic este o adevărată recordmenă a meciurilor de deschidere, jucând în 1930, 1950, 1954, 1958, 1962, 1970 şi 2010.

Uruguay – 1930

Ploile puternice au împiedicat încheierea la timp a lucrărilor stadionului Centenariom astfel că au fost două meciuri de deschidere, jucate simultan, pe stadioanele Gran Parque Central şi Pocitos. Cupa Mondială a început pe 13 iunie 1930, cu meciurile SUA – Belgia 3-0 şi Franţa – Mexic 4-1.

Italia – 1934

A fost un turneu final compus exclusiv din meciuri eliminatorii, astfel că practic au existat opt meciuri de deschidere. Astfel, toate partidele din optimi s-au jucat pe 27 mai, de la ora locală 16.30: la Genova, Spania-Brazilia 3-1; la Bologna, Suedia-Argentina 3-2; la Roma, Italia-SUA 7-1; la Florenţa, Germania-Belgia 5-2; la Milano, Elveţia-Olanda 3-2; la Napoli, Ungaria-Egipt 4-2; la Trieste, Cehoslovacia-România 2-1 şi la Torina, Australia-Franţa 3-2, după prelungiri.

Franţa – 1938

Stadionul Parc des Princes a găzduit meciul de deschidere, Elveţia – Germania, pe data de 4 iunie. Elveţia a câştigat cu 4-2, după ce a revenit de la 0-2.

Brazilia – 1950

Singura Cupă Mondială fără o finală pură a început pe 24 iunie, pe Maracana, cu o autoritară victorie a Braziliei în faţa Mexicului, scor 4-0.

Elveţia – 1954

Mai multe partide de deschidere s-au jucat simultan, pe 16 iunie, de la ora 16.00, fiind programate partidele din grupele 1 şi 3: la Lausanne, Iugoslavia-Franţa 1-0; la Geneva, Brazilia-Mexic 5-0; la Zurich, Austria-Scoţoa 1-0 şi la Berna, Uruguay-Cehoslovacia 2-0.

Suedia – 1958

Deşi din nou s-au jucat mai multe meciuri de deschidere, deschiderea oficială este considerată partida Suedia-Mexic 3-0. Celellate meciuri jucate în acelaşi timp au fost Franţa-Paraguay 7-3 şi Germania fedeală – Argentina 3-1.

Chile – 1962

A fost pentru ultima oară când s-au jucat simultan mai multe partide în deschidere. Pe 30 mai, de la ora locală 15.00, Uruguay-ul a învins Columbia cu 2-1, la Arica, Chile a trecut la Sabntiago de Eklveţia, scor 3-1, Brazilia-Mexuc 2-0 la Vina Del Mar, şi Argentina-Bulgaria 1-0, la Rancagua.

Anglia – 1966

Pe 11 iunie s-a celebrat pentru prima oară un meci ca fiind cu adevărat inaugural. S-a jucat pe Wembley, iar Anglia şi Uruguay au încheiat la egalitate, 0-0.

Mexic – 1970

Mondialul a început pe 31 mai, pe stadionul Azteca, cu 107.000 spectatori. Mexic şi Uniunea Sovietică au încheiat fără gol, 0-0.

Germania – 1974

Deschiderea a avut loc pe 14 iunie, pe Sradionul Olimpic din Berlin. Germania Federală a învins Chile cu 1-0, printr-un gol marcat de Paul Breitner.

Argentina – 1978

Pe 1 iunie, meciul de deschidere s-a jucat pe stadionul El Monumental, din Buenos Aires. Germania şi Polonia au remizat, 0-0.

Spania – 1982

Pe data de 13 iunie, Belgia a învins cu 1-0 Argentina lui Maradona, pe stadionul Camp Nou, din Barcelona.

Mexic – 1986

Deschiderea de pe Azteca a avut loc pe 31 mai. Campioana mondială, Italia, nu a putut să câştige, încheind 1-1 cu Bulgaria.

Italia – 1990

Una dintre cele mai mari surprize din istoria meciurilor de deschidere s-a consemnat pe 9 iunie, o dată cu victoria modestei selecţionate a Camerunului, 1-0 cu Argentina lui Maradona.

SUA – 1994

Deschiderea a avut loc pe o căldură infernală, pe arena Soldier Field, din Chicago, în data de 17 iunie. A fost triumful Germaniei lui Klinsmann asupra Boliviei, scor 1-0.

Franţa – 1998

Brazilia, campioana mondială a câştigat cu 2-1 în faţa Scoţiei, meciul fiind găzduit de arena Saint-Denis, pe data de 10 iunie.

Japonia şi Coreea de Sud – 2002

Deschiderea a avut loc la Seul, pe 31 mai, iar Senegalul a învins, surprinzător, Franţa, scor 1-0.

Germania – 2006

FIFA a decis ca ţara gazdă să ia locul campioanei mondiale, în meciul de deschidere. Partida inaugurală s-a jucat pe 9 iunie, la Munchen, iar Germania a câştigat cu 4-2 meciul cu Costa Rica.

Africa de Sud – 2010

Mexicul a jucat din nou un meci de deschidere, acum remizând 1-1 cu Africa de Sud. Meciul s-a jucat la Johannesburg.

Brazilia – 2014

Meciul s-a jucat pe 12 iunie, la Sao Paolo. Brazilia a înfruntat Croaţia, iar gazdele s-au impus cu 3-1.

Spynews
Andrei de la Mireasa, sezonul 7, și iubita lui s-au despărțit după o lună de relație. Care ar fi motivul separării și ce spune și despre Simona
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Când să pornești aerul condiționat la mașină ca să fie eficient și să nu consume carburant mult. Puține persoane cunosc acest detaliu
Capital.ro
UNGURII vor banii românilor. Ungaria face o mutare istorică în 2024
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Noua Comisie Eropeană va fi condusă tot de Ursula von der Leyen. Care sunt candidații propuși de guvernele țărilor din UE?
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Ce preț trebuie să plătești dacă vrei să faci plajă pe cearșaf, în Mamaia. Poate fi mai scump decât închrierea unui șezlong
Spynews
Cristina Rotaru de la Insula iubirii, mesaj cu subînțeles, după ce soțul ei, Andrei, s-a sărutat cu ispita Diandra? „Să nu fiu apreciată, iubită...” | FOTO
Evz.ro
Matilda Pascal Cojocărița, tarife accesibile. Cât costă să cânte la o nuntă
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care ar fi fost, de fapt, cauza decesului lui Sorin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo. Totul ar fi pornit de la bacterie luată la piscină
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Decizie pentru toți proprietarii de case și apartamente
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Condamnare pentru furtul a 3 camere de supraveghere în Alba
MediaFlux
PENSIONARII trebuie să depună DOCUMENTELE în URMĂTOARELE 14 ZILE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!