PROGRAM FIV 2021. În ţară, a început deja distribuirea voucherelor care le permit femeilor care nu pot avea copii să beneficieze de tehnica FIV.
La Constanţa, spre exemplu, 34 de cupluri sau femei singure au solicitat ajutorul Primăriei Constanța pentru a beneficia a sprijin financiar pentru procedurile de fertilizare in vitro, potrivit replicaonline. Dintre cele 34 de dosare, 21 au fost aprobate, 2 au fost respinse și 11 sunt în analiză.
Primăria Constanța, prin DGAS, le-a acordat celor 21 de solicitanţi vouchere în valoare de 10.000 lei, pe care le pot folosi pentru decontarea procedurilor FIV care sunt atât de costisitoare.
Citeste si Doi soți din Constanța au ajuns de urgență la spital după ce au băut apă plată
Cererile pentru voucherele INFANT mai pot fi depuse la Constanţa până la sfârșitul anului. În anul 2021, municipalitatea a alocat fonduri pentru 100 de vouchere.
Cererile se depun la adresa de email: [email protected].
Documentele care trebuie să se regăsească la dosar sunt: solicitare pentru înscriere (formular 2); adeverință de la unitatea sanitară parteneră (formular 1) cu indicația de FIV care atestă că solicitanții sunt eligibili pentru intrarea în programul “INFANT”; copii după actele de identitate ale solicitanților care să ateste domiciliul stabil în Constanța în ultimii 3 ani; declarația de consimțământ (formular 3) privind prelucrarea datelor cu caracter personal și consultarea bazelor de date pentru confirmarea criteriilor de eligibilitate prevăzute la art.3 pct.e.
Toate documentele trebuie să fie scanate și vizibile.
Beneficiari pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.
Programul FIV 2021 se desfăşoară în mai multe oraşe din ţară, Constanţa fiind primul oraş în care a început deja distribuirea voucherelor.
Programul FIV a demarat în anul 2018, iniţial beneficiind de acest proiect doar locuitorii Capitalei. Ulterior, programul a fost extins în marile oraşe. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, un cuplu de vârstă reproductivă din şase este afectat de probleme de fertilitate.