„În Programul Rabla pentru electrocasnice vom finanţa şapte categorii de produse. Vom încuraja românii să renunţe la vechile echipamente electrice consumatoare de energie multă şi achiziţionarea de echipamente noi, cu o clasă energetică superioară. Aici aş dori să anunţ şi o noutate: vom suplimenta cele şapte categorii pe care astăzi le avem în dezbatere publică. În urma feedback-ului provenit de la cetăţeni, în urma consultărilor pe care le-am avut şi în contextul pandemiei în care ne aflăm, vom adăuga două noi categorii, respectiv tablete şi laptopuri. Românii, în schimbul unui calculator vechi, a unui monitor, să poată să primească un voucher pentru ca să încurajăm achiziţionarea de echipamente mai puţin consumatoare de energie„, a afirmat Fechet potrivit sursei citate.
Ministrul a adăugat că peste 11.200 de români au aplicat pentru programul „Casa Eficientă Energetic”, în timp ce mai mult de 1.000 de primării s-au înscris în programul „Iluminatul public”.
„Tot la capitolul veşti bune, vă spun că mai mult de 11.200 de români au aplicat deja la Casa Eficientă Energetic. Asta înseamnă 15.000 de euro maxim pe care statul român îi decontează atunci când cetăţenii aleg să-şi eficientizeze energetic casa, fie că vorbim de izolaţie termică, schimbarea termopanelor, înlocuirea centralei termice cu una mai eficientă din punct de vedere energetic sau chiar schimbatul iluminatului în casă cu unul mai eficient. Ne propunem să evaluăm foarte repede toate aceste cereri de finanţare pentru ca românii să se poată bucura de beneficiile acestui program cât mai repede. Acelaşi lucru ni-l propunem şi cu un alt program în premieră, respectiv Iluminatul public, unde mai mult de o mie de primării au aplicat şi unde a evaluat deja peste o treime din aplicaţiile depuse„, a precizat ministrul de resort.