Proiect al Claudiei Ţapardel, susţinut de 35 de europarlamentari

Copreședinta Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European, eurodeputata PSD Claudia Țapardel, susținută de 35 de europarlamentari din majoritatea grupurilor politice reprezentate în Parlamentul European, propune Comisiei Europene instituirea unui An European al Turismului la nivelul întregii Uniuni Europene.
Romania TV
02 apr. 2015, 11:56
Proiect al Claudiei Ţapardel, susţinut de 35 de europarlamentari

„Este foarte important să înțelegem că un An European al Turismului poate aduce beneficii clare operatorilor de turism din România. Vizibilitatea de care pot beneficia zonele mai puțin cunoscute din UE, susținerea pentru promovarea de noi destinații turistice aici, în Estul și Centrul Europei și, nu în ultimul rând, integrarea serviciilor turistice din România într-un brand unic, european al turismului sunt doar câteva din obiectivele care mă fac să îmi doresc instituirea unui an dedicat turismului în Uniunea Europeană, în actualul mandat,” a spus Claudia Țapardel.

Europarlamentarul PSD a adresat o întrebare Comisiei Europene, cosemnată de alți 35 de eurodeputați interesați de dezvoltarea turismului în Europa, în care evidențiază avantajele nominalizării, în actualul mandat, a unui An European al Turismului.

„Uniunea Europeană și România au nevoie de un „An European al Turismului”. Voi continua să susțin această idee și mă bucur că alături de mine sunt mulți colegi din Parlamentul European care au înțeles care sunt avantajele unei acțiuni comune pentru promovarea turismului european”, a subliniat Claudia Țapardel.

Eurodeputata a specifcat faptul că din 1990 în UE nu a mai fost nominalizat un An European al Turismului. Acum 25 de ani, turismul reprezenta 5% din PIB-ul UE, în prezent contribuţia activităţilor turistice cumulează 10% din PIB-ul European şi aduce peste 10 milioane de locuri de muncă.

Un An European al Turismului presupune finanţarea evenimentelor de promovare şi popularizare a destinaţiilor turistice din Europa de către Uniunea Europeană.
În 1990, bugetul alocat de Comisie pentru promovarea anului european al turismului a fost de doar 5 milioane de euro. Având în vedere extinderea Uniunii Europene în utlimul sfert de secol bugetarea unui astfel de eveniment va fi cel mai probabil mult mai mare.

Claudia Ţapardel este copreşedintă a Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European şi Patrimoniu Cultural din Parlamentul European, organism care reuneşte europarlamentari din toate grupurile politice, înfiinţat la iniţiativa Claudiei Ţapardel, şi aprobat de liderii grupurilor parlamentare din PE.

DailyBusiness
1.500 lei pe cardurile românilor. Află cine primește
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Salarii de 5.000 de lei pe lună, pentru cei fără studii superioare! Unde găsești aceste locuri de muncă
Fanatik.ro
Ele sunt cele patru zodii care își îndeplinesc un mare vis după 20 septembrie. Oportunități uriașe, bani, dar și alte surprize acești nativi
Capital.ro
Putin a dat ordinul ISTORIC. Anunțul la care planeta nu se aștepta: Treceți la producția de serie!
Playtech.ro
A murit jurnalistul TVR Dragoș Tăbăran. Ce a pățit fostul corespondent de război
DailyBusiness
Lovitură dură pentru români! S-au pierdut 2.000 de lei per angajat
Adevarul
Fostul comandant al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, s-a împotrivit incursiunii în Kursk. Obiecțiile generalului
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
Eclipsa de Lună. Cum vor fi influențate zodiile
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
„Încă am o viață sexuală foarte bună cu el”. Victoria Beckham dezvăluiri intime incendiare despre David Beckham
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Cum arată Betty Salam acum, la 6 luni după Asia Express 2024. Are și mai multe kilograme ca la TV. Mesajul ei pentru cei care o critică
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Când vor primi pensionarii restul de bani din pensiile recalculate greșit. Anunțul făcut de Casa Națională de Pensii Publice
Capital.ro
România a luat fața Ungariei. Ungurii au fost umiliți. Decizia luată de Comisia Europeană
StirileBZI
Dispare permisul auto! Unde se introduce Cardul My Number
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
stirilekanald.ro
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
substantial.ro
Explozia misterioasă a pagerelor în Liban provoacă panică și acuze
MediaFlux
PUTIN a DECIS URGENT! ARMATA este PREGĂTITĂ. UNDĂ DE ȘOC la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...