Cercetătorii de la Universitatea Oxford sunt încrezători că pot dezvolta un vaccin eficient pentru această infecţie în următoarele opt luni. Previziunile lor cu privire la termenul de livrare a vaccinului sunt mult mai optimiste decât se preconizase anterior. Iniţial, primul astfel de vaccin era aşteptat abia în 2021.
Una din dificultăţile pe care le are de înfruntat echipa de oameni de ştiinţă este aceea referitoare la identificarea persoanelor neexpuse la virus care să vrea să participe la proces. Până acum, peste 500 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani s-au înscris la proces și vor începe testele până la sfârșitul lunii.
VACCIN PENTRU CORONAVIRUS. Încep testele pe oameni
În acest moment, identificarea persoanelor care au fost deja infectate nu este posibilă, iar în situaţia în care virusul se va răspândi rapid în rândul întregii populaţii, va fi cu atât mai dificilă găsirea de persoane neexpuse şi dornice să participe la testare.
Efectuarea de încercări după scăderea vârfului epidemic reprezintă o altă problemă, deoarece foarte multe persoane vor fi dezvoltat o imunitate naturală până atunci, iar nivelul de transmitere va fi scăzut, astfel încât, în cazul celor care nu sunt imuni, va dura mai mult până vor fi expuși la virus.
Descoperire-bombă pentru români! Ai acest semn pe braţ? Te-ar putea proteja de CORONAVIRUS
COVID-19 este similar cu SARS, care a infectat 8.000 de oameni și a ucis aproape 800 într-un focar din Asia în 2003, prin faptul că este un tip de coronavirus care infectează plămânii oamenilor. Cu toate acestea, este mai puțin periculos decât SARS, care a ucis aproximativ una din 10 persoane, comparativ cu aproximativ una din 50 în cazul COVID-19. Raportat, însă, la gripa sezonieră, Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de părere că noul coronavirus are o rată de mortalitate mai mare decât cea a gripei sezoniere.