Obiectivele principale ale proiectului sunt elaborarea Planului de management integrat al geoparcului și a unui studiu de impact necesar promovării strategiei de eficientizare a activităților de conservare a mediului natural.
„Proiectul în cauză — Managementul resurselor biologice și conștientizare publică în Geoparcul Platoul Mehedinți — se derulează în toate cele 17 arii naturale protejate unde a început amenajarea și omologarea a 11 trasee și popasuri turistice și s-a efectuat un inventar cu aproximativ 200 monumentele naturale, culturale și istorice din comunitățile locale situate în perimetrul geoparcului și s-au delimitat rezervațiile naturale”, a precizat Georgescu, potrivit Agerpres.
Șeful CJ Mehedinți a mai arătat că prin investițiile respective se urmărește introducerea Geoparcului Platoul Mehedinți în circuitul turistic internațional și protejarea unor specii aflate pe lista roșie a IUCN, pe care se află specii de animale și plante ocrotite la nivel mondial.
Geoparcul Platoul Mehedinți, cu o suprafață de 106.500 hectare, se află în partea de sud-vest a României, în județele Mehedinți și Gorj.