În urmă cu câteva zile, primaria Sectorului 4 a renunţat la serviciile firmei de ridicări auto. Astfel, maşinile parcate neregulamentar nu vor mai fi ridicate de hingherii auto, care nu de puţine ori au fost acuzaţi de abuzuri, atribuţiile urmând să fie preluate de poliţiştii locali contra unor sume mult mai mici decât cele de până acum.
Ideea ar putea fi extinsă la nivelul întregii Capitale, şi chiar la nivelul ţării, dacă propunerea grupului parlamentar PSD de a scăpa şoferii de hingherii de maşini va trece de Parlament.
Un proiect legislativ similar a fost propus încă de acum patru ani de Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei „Din suflet pentru suflet” şi directorul Administraţiei Pieţelor Sector 4. Astfel, în vara anului 2011, Florescu a demarat o campanie de strângere de semnături numită „Stop ridicărilor abuzive de autoturisme”, în Sectorul 6 din Capitală, unde au fost amplasate zece corturi, în principal în zona pieţelor.
CITEŞTE ŞI Hingherii de maşini din Sectorul 4 DISPAR. Ce vor păţi şoferii care parchează ilegal
Atunci, în numai o lună, 100.000 de oameni au semnat pentru proiect, declarându-se impotriva hingherilor auto. Proiectul legislativ pe care Ștefan Florescu anunţa de atunci că doreşte să îl introducă în Parlament presupune desfiinţarea firmelor de ridicări auto din Capitală şi practicarea unui cost egal pentru toate sectoarele din Bucureşti.
„Cu acest proiect vreau să se desfiinţeze actualele firme de ridicări auto, să se facă cele 50.000 de locuri de parcare promise în campania electorală şi să se renunţe la ridicările abuzive ale autoturismelor, chiar şi când acestea nu încurcă circulaţia. Mai mult, doresc să se elimine taxa abuzivă de 24 de ore, care se percepe pentru depozitare pentru întreaga perioadă chiar dacă şoferul îşi ridică maşina într-o oră”, a declarat în august 2011 pentru B365.ro Ștefan Florescu, iniţiatorul campaniei.