România este una din puținele țări reprezentate la nivel european în dezvoltarea inovațiilor tehnologice în asigurări prin participarea lui Călin Rangu, Director ASF, în cadrul Comitetului InsurTech Task Force organizat de Autoritatea Europeană de Asigurări și Pensii (EIOPA), cel care a explicat despre acest nou sistem.
InsurTech a fost replicat și în cadrul, unui grup de lucru constituit la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară, care se ocupă cu gestionarea şi susţinerea inovaţiei financiare în asigurări. Acesta consideră că Norma RCA din 2017 poate fi modificată şi sistemul de Bonus Malus poate fi adaptat în aşa fel încât poliţa RCA să fie privită ca un serviciu acordat de asigurător.
Citeşte şi Cum se vor calcula noile tarife de referinţă RCA
„Plăteşti o sumă fixă pentru RCA, iar apoi, în funcţie de cât de mult sau puţin foloseşti maşina se poate face regularizarea de preţ”, spune Călin Rangu, director coordonator al grupului InsurTech.
Directorul Coordonatorul InsurTech spune că este greu până va apărea un prim asigurător care să scoată un astfel de produs şi că o astfel de mişcare ar putea fi interpretată ca o transformare a asigurătorilor în prestatori de servicii, dar viitorul aparţine acestor servicii financiare, inclusiv cele bancare, din ce în ce mai frecvent oferite de marile huburi de servicii internaţionale, ca Amazon, de exemplu.
Citeşte continuarea pe ECONOMICA.NET.