Proiect-surpriză în Capitală. Stațiile de tramvai sunt la distanțe mari unele de altele şi nu le facilitează nevoile bucureştenilor.
Există totuşi un proiect prin care liniile de tramvai să fie unite, iar traversarea pieței să fie mai rapidă și ușoară.
„Este un proiect de importanță strategică așteptat de foarte mult timp. Acesta nu doar că unește două rețele de tramvai, ci asigură legături între toate mijloacele de transport din #PiațaUnirii – o piață dificilă și neprietenoasă cu cetățenii, cu stații de #transport public la distanțe considerabile unele față de celelalte și cu legături dezavantajoase, printre ambuteiaje.
Propunerea Asociației „Metrou Ușor” pune în prim plan călătorul și transbordarea facilă a acestuia: liniile de tramvai care în prezent întorc la Sfânta Vineri vor putea întoarce chiar în Piața Unirii pentru a scuti pasagerii de sute de metri de mers pe jos, stațiile de tramvai vor fi conectate direct cu magistralele de #metrou, iar liniile de tip #greentrack, separate de trafic, vor permite traversarea rapidă a pieței și vor pune bazele liniilor diametrale de tramvai, ce vor străbate capitala de la un capăt la celălalt,” se arată în comunicatul asociației Metrou Ușor.
Astăzi, Nicuşor Dan a lansat în dezbatere publică proiectul bugetului Capitalei pentru 2021. E un buget care face curățenie în primărie și pregătește construcția Noului București. În ciuda constrângerilor pe care le avem, am reușit să deblocăm investițiile și să planificăm câteva obiective importante pentru Capitală.
„Iată 10 lucruri de reținut din punctul de vedere al investițiilor:
1. Modernizăm, așa cum am promis, rețeaua de termoficare a orașului (circa 32 de kilometri, cu accent pe zonele critice). E esențial să facem pași reali în rezolvarea celei mai urgente probleme a Capitalei
2. Reluăm lucrările la Pasajul Doamna Ghica, în colaborare cu Primăria Sectorului 2 (alocăm 39 de milioane lei). Adiacent, finalizăm lucrurile la parcarea de tip park & ride de la Cora Pantelimon, tot în sectorul 2
3. Continuăm lucrările de infrastructură pentru Prelungirea Ghencea (alocăm 40 de milioane de lei și plătim în plus 7 milioane de lei datorii din urmă)
4. Consolidăm clădirile cu risc seismic (continuăm lucrul pe cele 12 șantiere deschise și deschidem alte câteva șantiere)
5. Refacem Planul Urbanistic General, pentru o dezvoltare corectă și echilibrată a orașului
6. Demarăm proiectul pentru semaforizarea inteligentă în București
7. Investim 25 de milioane de lei în reabilitarea fostei clădiri a Primăriei Sectorului 5, de pe Bulevardul Elisabeta
8. Facem lucrări de reabilitare la două spitale din subordinea primăriei (Spitalul Cantacuzino și Spitalul Theodor Burghele)
9. Continuăm lucrările de reabilitare a Teatrului Ion Creangă
10. Finalizăm Registrul Spațiilor Verzi, pentru a proteja sănătatea bucureștenilor”, spune primarul Capitalei.