Proiectul Strategiei de educaţie parentală, criticat de academicieni: Explicit împotriva familiei tradiţionale

Proiectul Strategiei de educaţie parentală, supus dezbaterii publice de Ministerul Educaţiei, este criticat de conducerea Academiei Române, care spune că el este explicit împotriva familiei tradiţionale şi încearcă să obţină „omul nou”, fără familie, fără naţionalitate, fără ţară şi fără identitate.
Alina Costache
06 iul. 2018, 10:53
Proiectul Strategiei de educaţie parentală, criticat de academicieni: Explicit împotriva familiei tradiţionale

Inoportun şi inadecvat – caracterizează Academia acest proiect -, pentru că românii trebuie să îşi „conserve specificul naţional în cadru european”.

„Proiectul Ministerului Educaţiei Naţionale de legiferare a unui sistem de educaţie parentală fără nici un specific românesc, cu implicaţii enunţate explicit împotriva familiei tradiţionale, ca nucleu al vieţii sociale, culturale, morale şi creştine, milenare a românilor, presupune o educaţie uniformă a copiilor, fără diferenţe de sex, de particularităţi antropologice şi psihologice, de mediu comunitar (rural, urban), etnic”, se arată într-un comunicat remis News.ro.

În viziunea conducerii Academiei, proiectul echivalează cu o încercare, asemănătoare celor din statele cu regimuri totalitare internaţionaliste sau globaliste, de obţinere a ceea ce s-a numit mereu „omul nou”, fără familie, fără naţionalitate, fără ţară, fără identitate.

„În anul Centenarului Marii Uniri a românilor, când se face şi bilanţul realizărilor de excepţie ale românilor, educaţi în spiritul tradiţiilor noastre, renunţarea la aceste tradiţii ar însemna un act de trădare naţională”.

Faptul că strategia în cauză a fost precedată de numeroase cercetări, făcute de instituţii internaţionale şi ONG-uri, cu fonduri private străine, „nu îndreptăţeşte cu nimic ridicarea ei la nivel de «strategie naţională» a României”, a mai fost transmis.

„Acceptarea ei ar însemna dublarea învăţământului tradiţional cu unul susţinut de instituţii străine, finanţate de Statul Român, cu sume imense, care ar putea fi destinate unor obiective stringente de igienizare, eficientizare şi bună administrare a şcolilor. În plus, introducerea strategiei ar agrava şi mai mult situaţia disperată a copiilor fără părinţi, care ar urma să fie educaţi într-un spirit inadecvat nevoilor noastre sociale”.

În plus, „ipotezele educaţionale aşa-zis moderniste nu pot şi nu trebuie să devină obligatorii într-un stat naţional, independent şi democratic”.

În concluzie, „Academia Română consideră că proiectul de Strategie de educaţie parentală este inoportun şi inadecvat pentru învăţământul şi educaţia românilor, meniţi să-şi conserve specificul naţional în cadru european”.

Proiectul Strategiei naţionale de educaţie parentală 2018-2025 este supus dezbaterii publice în perioada 11 iunie – 10 iulie 2018.

Obiectivul general al strategiei este de a-i asigura fiecărui copil un mediu familial adecvat pentru a-şi atinge potenţialul maxim de dezvoltare şi pentru a deveni un adult responsabil.

Obiectivele specifice sunt: constituirea şi asigurarea funcţionalităţii unui sistem naţional integrat şi coerent, intersectorial de educaţie parentală, elaborarea şi revizuirea cadrului normativ privind dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor parentale şi racordarea la standardele internaţionale privind respectarea şi promovarea drepturilor copilului, şi dezvoltarea şi consolidarea abilităţilor şi competenţelor parentale ale părinţilor/ reprezentanţilor legali/ persoanei în grija căreia se află copilul şi ale tinerilor (ca viitori părinţi).

DailyBusiness
Categoria de români care poate primi ajutor de 200.000 de euro din partea statului. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Cum comunică Ozana Barabancea cu părinții ei decedați. Ce face jurata Te cunosc de undeva de fiecare dată când merge la mormânt: „Îi bag în ședință”
Bzi.ro
De ce a dat-o în judecată Antena 1 pe soția lui Florin Dumitrescu: Se cer despăgubiri de jumătate de milion de lei!
Capital.ro
Călin Georgescu este furios. I-au blocat planul cu care câștiga România: Asta-i soluția!
Playtech.ro
Dan Negru, reacție tranșantă după retragerea Simonei Halep: “I-aș cere să nu mai spună niciodată suntem o țară...
DailyBusiness
Pensie record în România! Un român încasează peste 108.000 de lei pe lună doar din contributivitate!
Adevarul
Imaginea virală cu un bolid de lux lângă o căruță, pe șosea, le-a aprins imaginația românilor: „România, țara tuturor bugetelor”
wowbiz.ro
Mihaela a murit alături de tatăl ei, după ce s-au scufundat cu mașina în râul Olt! Ce a apucat tânăra să facă în ultimele clipe de viață?
Spynews
De ce să nu mai arunci coaja de la fructe și legume. Cum poate fi folosită
Spynews
O influenceriță din România a izbucnit în lacrimi după ce a fost acuzată că a slăbit cu medicamente de diabet și nu mâncând sănătos / VIDEO
Evz.ro
Prețurile chiriilor au explodat. O garsonieră a devenit un lux
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Ultimul mesaj al Mihaelei, înainte să se stingă alături de tatăl ei după ce au plonjat cu mașina în râul Olt: „Ai fi nemuritoare...”
Cancan.ro
Ninge de Paște în București?! Meteorologii EaseWeather au modificat prognoza
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Au deschis dosar penal. Decizia prin care l-ar putea bloca complet pe Călin Georgescu
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
Ea e tânăra care s-a scufundat cu mașina în Olt. Mihaela avea 23 de ani și venise în vacanță la rude
substantial.ro
Conflict deschis între Romsilva și Ministerul Mediului: acuzații și pierderi financiare de 230 milioane de lei
MediaFlux
Poți să rămâi FĂRĂ PENSIE. Ce documente trebuie să depui NEAPĂRAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Locomotivele fabricate în România care rup norii în Europa. Nu țin cont de vreme (VIDEO)