„Vreau să vă propun ceva inedit. Nu știu dacă se poate, dar lansez o idee și vă rog să o analizați. Dumneavoastră ați făcut „lactatebradet” un brand cunoscut național. Eu cred că este normal ca acest nume foarte drag mie să vi-l dau dumneavoastră pentru că nu este meritul meu și el trebuie să se întoarcă la cei ce l-au creat cu adevărat. Haideți să facem un brand al românilor, un produs românesc pentru noi, să știm cu adevărat ce mâncăm, să știm cu adevărat că produsul are un preț corect și o calitate deosebită, să fim siguri că putem să-l dăm copiilor noștri și nimeni să nu-l mai poată contesta. Vrem din toată inima să împărțim cu dumneavoastră tot ce am realizat în acești 15 ani„, a scris pe Facebook Marius Badea, unul dintre proprietari, în numele întregii familii.
Acesta propune crearea celei „mai mari fabrici de lactate a produsului românesc”, care să urmărească cu prioritate interesele cetățeanului român.
„Crearea unei companii la care să participe toți cetățenii care doresc, fiecare cu cât dorește. Eu personal vreau să mă implic cu voia dumneavoastră să realizăm cea mai mare fabrică de lactate a Produsului Românesc. Vrem să folosim experiența noastră pentru a realiza o companie care să urmărească cu prioritate maximă interesele cetățeanului român. Eu pun la dispoziție toate activele firmei noastre cu bune și rele, dumneavoastră celor care ne-ați susținut necondiționat. România a fost sărăcită în toți acești ani de tot ce a avut. Haideți să ne unim forțele cu toții și chiar să facem o companie a românilor de care să fie mândru fiecare, de la mic la mare, orice copil sau cetățean ce trăiește în România. O companie românească care să investească în casa ei, o companie care să producă pentru comunitatea ei produse sigure și sănătoase”, scrie Marius Badea.
Pe site-urile de socializare a început de câteva zile o campanie de susținere a firmei argeșene de lactate, după ce ministrul Agriculturii a anunțat, la începutul săptămânii, că o cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet din Curtea de Argeș conține bacteria E-coli iar autoritățile au dispus stoparea activității societății.
Citeşte şi Bunica unei fetiţe care a decedat la „Marie Curie”: Nu a mâncat niciodată brânză de la Brădet
Ulterior, proprietarul fabricii din comuna argeșeană Brăduleț, Marius Badea, a declarat, într-o conferință de presă, că au fost luate toate măsurile pentru a se evita o contaminare a produselor cu bacteria E-coli, care a fost identificată într-un lot de brânză proaspătă.
„Am investit masiv (…) și am încercat să facem o fabrică modernă, la capacitățile și la posibilitățile noastre (…) și toate controalele care au fost la fabrică au dovedit că ne facem datoria cu responsabilitate. Utilajele sunt de ultimă generație (…). Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare în produsul nostru finit. Din păcate au apărut aceste speculații, aceste analize care sunt parțiale, nu putem trage o concluzie definitivă„, a spus Badea.
El a precizat că materia primă provine de la două ferme moderne de vaci, una din Argeș și una din Dolj, iar întreaga cantitate de lapte este pasteurizată după intrarea în fabrică. În plus, analizele probelor de lapte și analizele medicale ale angajaților au fost întotdeauna conforme, a susținut Badea.
Omul de afaceri și-a exprimat îndoiala că fabrica pe care o conduce va mai putea reveni pe piață după acest incident, chiar dacă rezultatele finale ale analizelor vor arăta că acea contaminare cu E-coli nu s-a produs în timpul procesului de fabricație.
De altfel, joi, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Andrei Butaru, a declarat, pentru Agerpres, că laptele provenit din toate fermele din România este un lapte conform și poate pleca fără probleme către procesare, iar primele rezultate pe analizele prelevate de la fermele din Argeș și Dolj sunt negative.
Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a declarat pe 25 februarie, că a fost identificată cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș, și anume o tulpină de E-coli. În prezent, la spitalul „Marie Curie” sunt internați patru copii cu sindrom hemolitic-uremic.