„Pe 12 decembrie, dintr-o eroare tehnică a constructorului, a apărut o surpare importantă a carosabilului, ce a dus la un blocaj între vestul orașului și centrul Capitalei. A fost o greșeală tehnică a constructorului. Modul în care se intervine în continuare nu este unul foarte fericit pentru oraș. Constructorul are experiență, dotări tehnice. Este inexplicabil modul lent în care se derulează lucrarea de punere în siguranță a zonei Eroilor. Din comunicarea verbală, la sfârșitul acestei săptămâni, proprietarii locuințelor din zonă vor reveni în locuințele lor. Zona din perimetrul imobilelor afectate a fost pusă în siguranță. Pe șantier se intervine pe trei direcții: asigurarea zonei din imediata apropiere a clădirilor; punerea în siguranță a străzii și reparația crăpăturilor clădirilor din apropiere”, a declarat, pentru Digi24, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului București (PMB), Alexandru Ichim.
Potrivit acestuia, dacă proprietarii vor cere despăgubiri, Primăria Capitalei îi va susține și le va acorda consiliere juridică.
„Contractul pentru lucrarea respectivă este gestionat de Metrorex. Primăria Capitalei nu poate interveni. Ne confruntăm cu o situație aproape ridicolă. Mă refer la faptul că Primăria poate amenda constructorul cu maxim 1.500 de lei”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PMB.
El a declarat că termenul de 22 martie pentru reluarea traficului în zonă avansat de constructor este unul cu care Primăria nu poate fi de acord și că există soluții tehnice care permit reluarea traficului în maximum trei săptămâni.
„S-a avansat data de 15 februarie pentru reluarea parțială a traficului. Lucrurile indică faptul că acest termen ar putea fi respectat”, a adăugat Ichim.
Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, declara, pe 23 decembrie, după întâlnirea cu reprezentanții firmei care efectuează lucrările în zona Eroilor, că este inacceptabil termenul avansat de aceștia pentru reluarea circulației și a consolidării clădirilor afectate de surparea terenului.
„Termenul avansat de constructor — data de 22 martie — este inacceptabil. I-am pus în vedere că afectează grav siguranța locuitorilor din zonă și afectează și ceilalți locuitori ai cartierelor Drumul Taberei, Rahova. Sunt 100.000 de oameni afectați și 14 persoane evacuate. Le-am pus în vedere să lucreze, nu are importanță că e sâmbătă, că e duminică, că sunt sărbători, nu ne interesează pentru că acei oameni sunt afectați și nu locuiesc în case nu din voința lor, ci din cauza constructorului”, afirma Sava.
Citeşte şi Primăria Capitalei, anunţ de ULTIMĂ ORĂ legat de traficul din ZONA EROILOR