O pizza vândută de local cu 24 de dolari era doar 16 dolari pe DoorDash, iar când proprietarul restaurantului a comandat una, aplicația a plătit prețul întreg pizzeriei în timp ce de la „clientul” de ocazie a încasat doar 16dolari.
Proprietarul susține că nu a cerut ca afacerea sa să fie disponibilă pe aplicație, afirmând că a aflat de situație după ce a început să primească reclamații privind livrările, deși restaurantul său nu efectua livrări. Așa a observat și că aplicația percepea un preț mai mic pentru una din pizzele sale premium.
Acesta a hotărât să comande 10 pizza, a plătit 160 de dolari și a cerut să fie livrate la casa unui amic iar restaurantul a încasat 240 de dolari din partea DoorDash. Data următoare restaurantul a pregătit pizzele ce urmau să fie livrate amicului fără niciun toping, maximizându-și astfel „profitul” din diferența de preț.
„Sincer, am fost curios dacă DoorDash se va prinde, dar nu a făcut-o”, a declarat Ranjan Roy, amicul proprietarului, spunând că au aflat ulterior că diferența de preț a făcut parte dintr-un test al DoorDash pentru evaluarea cererii.
Aplicația DoorDash este finanțată de către gigantul în investiții SoftBank care a raportat o pierdere record de aproape 13 miliarde de dolari săptămâna aceasta.
Încercând să justifice pierderile, directorul executiv Masayoshi Son s-ar fi comparat cu Iisus, miliardarul susținând în cadrul unei discuții cu investitorii că și Iisus ar fi fost „neînțeles”.
Acesta și-a cerut scuze ulterior.