Alin Trăşculescu şi-a anunţat, marţi, în plenul Camerei, demisia din calitatea de deputat. El a anunţat că demisionează după ce în plen a fost prezentată cererea ministrului Justiţiei şi raportul Comisiei juridice privind încuviinţarea arestării preventive a lui Trăşculescu.
Surse judiciare au precizat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie rămâne instanţa competentă pentru soluţionarea unei eventuale propuneri a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă a fostului deputat Alin Trăşculescu, informează Mediafax.
Direcţia Naţională Anticorupţie aşteaptă să primească de la Camera Deputaţilor, prin intermediul Ministerului Justiţiei, răspunsul la cererea de încuviinţare a arestării preventive a lui Alin Trăşculescu, pentru a fi respectate astfel normele legale în vigoare, au adăugat sursele citate.
Citeşte şi Deputatul Trăşculescu negocia şpaga într-unul din birourile Parlamentului
Potrivit surselor judiciare citate, răspunsul Camerei în urma demisiei lui Alin Trăşculescu ar putea fi în sensul că solicitarea procurorilor anticorupţie este una rămasă fără obiect.
În acest context, au explicat sursele citate, odată ajuns un astfel de document la procurorii anticorupţie, aceştia vor proceda „de îndată” la trimiterea dosarului de urmărire penală a lui Alin Trăşculescu, împreună cu propunerea arestării preventive pe numele acestuia.
După ce dosarul va ajunge la instanţă, vor fi citate persoanele inculpate şi se va stabili un termen de judecată a propunerii DNA.
Alin Trăşculescu a declarat, la dezbaterea raportului Comisiei juridice privind încuviinţarea arestării sale preventive, că, din respect pentru cetăţenii din Vrancea, demisionează din Camera Deputaţilor.
Alin Trăşculescu, cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, a fost reţinut din 11 noiembrie până în 12 noiembrie, în jurul orei 6.00. El a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei după ce a expirat ordonanţa de reţinere emisă pe numele lui de procurorii anticorupţie.
În 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputaţilor, prin Ministerul Justiţiei, să avizeze cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu. În 16 noiembrie, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a avizat cererea anchetatorilor.
Citeşte şi Interceptări în cazul Trăşculescu. Deputatul căuta bani pentru campanie şi recurgea la ameninţări