Propunerea Elenei Udrea privind drepturile persoanelor aflate în detenţie VIDEO

Deputatul Elena Udrea a anunțat, marți, că dorește organizarea unei dezbateri în Parlament privind drepturile persoanelor aflate în orice formă de detenție, urmând ca, în baza concluziilor desprinse, să fie elaborate inițiative legislative în domeniu.
Ionela Marcu
29 sept. 2015, 15:24
Propunerea Elenei Udrea privind drepturile persoanelor aflate în detenţie VIDEO

Propunerea mea este să avem o dezbatere, (…) săptămâna viitoare, probabil marți sau miercuri. Tema dezbaterii ar trebui să fie respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, a tratatelor internaționale privind drepturile omului în cazul persoanelor de cetățenie română și nu numai aflate în orice formă de detenție pe teritoriul României”, a declarat Elena Udrea, la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

Udrea a amintit că există un raport redactat în urma vizitei efectuate în România, în 2014, de Comitetul European pentru prevenirea torturii și tratamentelor inumane sau degradante, care ar trebui dezbătut.

Potrivit Elenei Udrea, în raport se menționează că trebuie alocați patru metri pătrați pentru fiecare deținut sau arestat și șase metri cubi de aer.

România are conform acestor norme 19.427 de locuri în penitenciare și aveam în 2014 (…) 32.428 de deținuți și arestați preventiv. Deci, mai mult cu 40% decât capacitatea de detenție. (…) Ni se cere să aplicăm anumite recomandări care s-au făcut de-a lungul timpului și care nouă ne sunt complet străine — de la a preveni această situație de a nu se ajunge la suprapopularea penitenciarelor până la modalitatea în care ele pot fi dezaglomerate. (…) Una dintre recomandări este să se apeleze la regimul privativ de libertate ca ultimă formă de pedeapsă, să se axeze pe pedepse neprivative de libertate, muncă în folosul comunității sau să se folosească detenția la domiciliu, utilizarea brățărilor de localizare până la modalități de reducere a numărului celor care deja sunt în penitenciare”, a explicat Udrea.

La dezbatere ar urma să fie invitați parlamentari, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, Avocatului Poporului, Ministerului Justiției, ONG-urilor, Administrației Penitenciarelor, Ministerului de Interne.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Mesaje de felicitare din partea sportivilor români pentru înotătorul David Popovici, medaliat cu aur olimpic
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!