Potrivit sursei citate, clienţii trebuie informaţi asupra comisioanelor de administrare percepute de administrator; politicii de investiţii, respectiv care sunt instrumentele financiare şi procentele de active investite; penalităţilor de transfer; modalităţii de informare şi raportare către participant; asupra experienţei administratorului.
„Toate aceste elemente ar trebui să se regăsească în prospectul schemei de pensii pe care agentul de marketing este obligat să îl prezinte participantului înaintea semnării actului de aderare”, se indică în informarea ANPC.
Sursa citată spune că au fost realizate şi teste, şi analize comparative ce conţin cele mai importante elemente din prospectul schemelor de pensii: structura ţintă a portofoliilor de investiţii, gradul de risc asociat, comisioanele percepute, tarifele de informare suplimentar, nivelul penalităţii de transfer.
Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPS) este unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International şi membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.