Iata cateva argumente care ar trebui sa te convinga ca este necesar sa-ti protejezi pielea pe parcursul intregului an, nu numai vara.
Citeste si: Ce nu trebuie sa lipseasca din crema ta de protectie solara
Pielea este cel mai mare, cel mai greu si, adesea, cel mai neglijat organ al corpului uman. Pielea asigura primul nivel de protectie impotriva substantelor chimice, a poluarii, razelor ultraviolete si infectiilor, impiedicand si evaporarea lichidelor din corp.
Radiatia solara este asociata frecvent cu bolile cronice de piele, inclusiv cu o serie de forme de cancer de piele dintre care melanomul malign este forma cea mai periculoasa, dar si cu imbatranirea prematura a pielii, cataracta si alte boli ale ochilor. De asemenea, expunerea prelungita la soare poate agrava afectiuni patologice deja existente, precum bolile cardiovasculare sau bolile autoimune.
Citeste si: Cum sa-ti protejezi pielea de efectele expunerii la soare
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, numarul de cazuri de melanom malign si cancer de piele nonmelanomic a crescut in ultimele decenii. Astfel, la nivel mondial, apar anual peste 2 milioane de cazuri de cancer de piele nonmelanomic si 200 000 de cazuri de melanom malign, inregistrandu-se 60 000 victime. Majoritatea melanoamelor apar in grupul de varsta 40-70, dar frecventa aparitiei intre 20 si 40 de ani este in crestere.
Gasesti mai multe despre protectia solara pe Cosmopolitan.ro.