Protestul este organizat de Sindicatul Naţional Telecomunicaţii Mobile (SNTM), afiliat confederaţiei Blocul Naţional Sindical (BNS), „ca urmare a miilor de concedieri abuzive, mascate obscur si petrecute în ultimii ani”. Sindicaliştii susţin că astfel volumul de muncă a crescut, dar salariile au rămas „mizere”.
Ei afirmă că, deşi statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor, are persoane desemnate în Consiliile de administraţie la nivelul societăţilor Telekom, şi a fost sesizat de organizaţia sindicală, „se pare că ministerul este părtinitor cu companiile multinaţionale la care este acţionar”.
Reprezentanţii sindicatului spun că prin acest protest vor să tragă un semnal de alarmă asupra „abuzurilor existente”, concedierilor mascate şi „abuzurilor din domeniul relaţiilor de muncă, asupra obligării salariaţilor la prestarea de muncă forţată şi neplătită (dovedită de instanţele judecătoreşti, dar paradoxal, nu şi de către instituţiile sesizate cu atribuţii de control), a dublului standard de tratament în materie de condiţii de muncă şi salarizare, precum şi asupra aplicării discreţionare a prevederilor OUG 79/2017 şi limitarea sindicatului să intervină în misiunea legală de apărare a intereselor lucrătorilor (OUG 82/2017) prin care gigantul Telekom a creat un mecanism de manipulare a propriilor salariaţi, dar şi o îmbogăţire fără justă cauză”.
Totodată, ei susţin că au sesizat instituţiile statului cu atribuţii de control despre încălcarea legilor, dar acestea nu au făcut nimic.