PROTEST CU INCIDENTE la combinatul Oltchim. Perfectul a fost BRUSCAT de muncitori VIDEO

Peste 100 de muncitori de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează, joi, nemulţumiţi fiind de faptul că nu şi-au mai primit salariile pentru luna mai. Manifestarea nu a fost lipsită de incidente. Prefectul de Vâlcea a fost bruscat de către angajaţii combinatului.
Iulian Tudor
04 iul. 2013, 07:16
PROTEST CU INCIDENTE la combinatul Oltchim. Perfectul a fost BRUSCAT de muncitori VIDEO

Peste 100 de angajaţi de la Oltchim au oprit munca şi s-au adunat, joi dimineaţă, în faţa pavilionului administrativ pentru a protesta din cauza că nu şi-au mai primit salariile aferente lunii mai, vineri urmând să le fie achitată doar jumătate din suma aferentă acestei perioade.

În jurul orei 10.00, prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu, a mers pe platforma chimică pentru a sta de vorba cu muncitorii. Aceştia au început să-l huiduiască pe oficial, iar acesta s-a enervat şi a plecat la Uzinele Govora. Protestatarii nu s-au lăsat mai prejos şi s-au dus după prefect.

La sediul Uzinelor Govora, angajaţii s-au aşezat în faţa maşinii lui Mircea Nadolu şi au început să scandeze, obligându-l să îi însoţească în sala de şedinţe a combinatului Oltchim pentru a participa la discuţii. În momentul în care prefectul a vrut să intre în maşină, oamenii l-au bruscat şi i-au blocat accesul în autoturism. În cele din urmă, prefectul si protestatarii s-au liniştit şi au plecat împreună spre platforma chimică de la Oltchim. În acest moment, prefectul, conducerea combinatului şi reprezentanţii muncitorilor se află într-o şedinţă.

„Oamenii, atât cei care lucrează, dar şi cei care au fost disponibilizaţi, sunt supăraţi că au fost concediaţi. S-au concediat aproape o mie de salariaţi şi s-a promis că ulterior combinatul va funcţiona la 65 la sută, dar noi funcţionăm tot la 7-8 la sută. De asmenea, cei plecaţi în şomaj nu au primit plăţile compensatorii şi salariile, iar cei care lucrează sunt supăraţi că vor primi mâine (n.r. – vineri) doar 50 la sută din lichidarea lunii mai, iar diferenţa la sfârşitul lunii iulie. Oamenii dau vina pe administratorul judiciar şi pe premierul Victor Ponta şi spun că situaţia este explozivă”, a declarat liderul Sindicaului Oltchim Mihai Diculoiu, potrivit Mediafax.

Conducerea Oltchim le-a promis angajaţilor că miercuri îşi vor primi banii pe luna mai, însă nu s-a ţinut de cuvânt, astfel că oamenii au ieşit să protesteze. Unii dintre ei au ameninţat că vor intra în greva foamei.

În luna iunie, peste 900 de salariaţi de la Oltchim – 605 de la Râmnicu Vâlcea şi 327 de la Divizia Petrochimică Bradu-Piteşti – au fost disponibilizaţi, ei beneficiind de indemnizaţie de şomaj şi venit de completare.

Guvernul a propus companiei petroliere azere de stat SOCAR să preia Oltchim, aflat în insolvenţă de la începutul acestui an, reprezentanţii potenţialului investitor afirmând că vor analiza situaţia înainte de a lua o decizie. Ulterior, în 27 iunie, reprezentantul administratorilor judiciari ai Oltchim, Gheorghe Piperea, anunţa că Guvernul ar putea conveni cu SOCAR, în luna iulie, vânzarea combinatului, dacă grupul azer este interesat de achiziţia Oltchim.

Combinatul Oltchim se află în insolvenţă din luna ianuarie a acestui an, iar privatizarea a eşuat anul trecut întrucât Dan Diaconescu nu a plătit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.

La începutul acestui an, compania petrolieră azeră de stat SOCAR a anunţat că a ajuns la o reţea de 14 benzinării în România şi va continua să deschidă noi unităţi, în oraşele Bacău, Focşani şi Roman.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Orașul în care tot mai mulți români au început să-și cumpere apartamente, mulțumiți de prețurile de aici: “Se extinde”
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Rețetă de weekend. Papricaș cu găluște și afumătură. Cel mai gustos preparat din Ardeal
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Copil de 14 ani din Mehedinți a provocat un incendiu la școală după ce a fost lăsat repetent
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!