Reprezentanţii HoReCa protestează în faţa Prefecturii Timiş cu tigăi, oale, farfurii şi ceşti de cafea, dar şi alte ustensile folosite în bucătăriile restaurantelor şi cer autorităţilor locale să nu prelungească carantina în Timişoara. Reprezentanții HoReCa spun că nu mai pot trăi din șomajul tehnic și cu conturile blocate.
„Am decis să predăm armele cu care ne-am fi putut apăra, dar nu putem, căci ne-au legat de mâini, obligându-ne să închidem chiar și activitatea la terasă. Am propus o formă pașnică de protest, fără a ne aduna și fără a fi vocali”, a spus un reprezentant HoReCa, citat de tion.ro.
Citeşte şi: Situaţie gravă în Timişoara în ciuda carantinării oraşului. Incidenţa COVID-19 tot creşte
Timişoara rămâne oraşul cu cea mai mare rată de infectare din ţară. După 10 de zile de carantină, incidenţa a ajuns la 8,15 cazuri la mia de locuitori. Când CJSU a decis carantinarea, rata era de 7,49. În ultimele 24 de ore, în judeţ au fost confirmate 447 de cazuri noi, dintre care 254, în Timişoara.
Circulaţia şi staţionarea persoanelor în spaţiile publice, din interiorul zonei carantinate, sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.
Măsurile restrictive din Timişoara au ca scop prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
România va avea primul centru de vaccinare non-stop. Va fi deschis în 23 martie, la Timişoara, oraş aflat în carantină din cauza incidenţei mari COVID-19.
„Începând cu 23 martie, în județul nostru, vor ajunge noi doze din vaccinul Pfizer, ocazie cu care o să fie deschis și primul centru de vaccinare din România care o să funcționeze în regim non-stop, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă”, a scris prefectul Zoltan Nemeth, pe Facebook.
Prefectul judeţului Timiş a anunţat că centru de vaccinare non-stop va funcționa cu 4 fluxuri pe zi și 4 pe timp de noapte și va putea deservi 480 de persoane în 24 de ore, 7 zile pe săptămână.
„Se va folosi doar vaccin Pfizer, iar datorită fluxurilor separate, cei vaccinați nu vor interacționa cu pacienții spitalului. Îi felicit pe această cale, pentru munca depusă pentru deschiderea acestui centru de vaccinare, pe directorul DSP Timiș, Flavius Cioca și pe managerul Spitalului Județean dr. Raul Pătrașcu”, a mai scris prefectul județului Timiș, pe Facebook.