Protest inedit în Capitală, în fața Primăriei Sectorului 1. Zeci de tineri s-au adunat pentru ”a înmormânta serviciile publice din Sectorul 1”, așa cum au numit organizatorii acest eveniment.
”Eu nu am nimic cu doamna primar. Eu am ce am cu modul în care se manifestă.”, a spus unul dintre organizatorii protestului, în direct la Punctul culminant, emisiune moderată de Victor Ciutacu.
”În seara asta la ora 22.00 nu mai ploua. Coliva o sa reziste. Ne vedem in fata Primariei Sectorului 1 la inmormantarea serviciilor publice.
Lansam campania de strângere de semnaturi pentru referendum cetățenesc. De ce? Ca toti cei care stau in Sectorul 1 sa poata sa isi dea cu parerea daca sunt multumiti de actuala administratie la jumatate de an de la alegeri. Este un exercitiu democratic pe care consideram ca merita sa il incercam.
Clotilde Armand tiradă împotriva celor care o critică: „Unii vor să lipească niște false etichete despre mine”
Dupa, mergem la Adry sa bem o bere. Care nu vine ma-sa e… continuati voi.”, era anunțul pentru eveniment.
Armand speră să finalizeze marţi contractul prin care Primăria să poată plăti direct sortatorii de deşeuri
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, speră să finalizeze marţi dimineaţa contractul prin care administraţia locală să poată plăti direct sortatorii de deşeuri, iar aceştia să-şi deschidă porţile pentru compania Romprest.
„Am avut astăzi mai multe întâlniri la Prefectură cu sortatorii şi domnul prefect. Sortatorii au porţile închise pentru compania Romprest pentru că nu şi-a plătit datoriile. Vineri şi sâmbătă, am lucrat împreună cu sortatorii să găsim soluţia cea mai bună pentru ca Primăria Sectorului 1 să plătească datoriile Romprest direct spre aceştia. Tot astăzi, a avut loc o întâlnire la Prefectură între reprezentanţii primăriei, domnul prefect şi reprezentanţii Romprest. Cei din urmă au refuzat varianta prin care Primăria Sectorului 1 să preia datoriile către sortatori şi să plătească direct (vrem să plătim datoriile cuiva şi respectivul nu este de acord). Alt şantaj, altă luptă. Birocratică şi stufoasă. Între timp, am găsit o altă variantă cu juriştii şi sortatorii prin care putem prelua datoriile companiei de salubritate şi să plătim direct către sortatori. Mâine dimineaţă sperăm să finalizăm contractul şi deschidem porţile sortatorilor”, a scris Armand, luni, pe Facebook.
Ea a susţinut că Romprest nu face „nici cel mai mic efort” pentru rezolvarea situaţiei, iar gunoiul este neridicat, chiar dacă este plătit la zi.
„Avem confirmarea de la sortatori că Romprest a dus la sortare până acum gunoiul de la agenţii economici (aceştia au contract separat cu operatorul de salubritate)! Nu de la populaţie. Pe banii plătiţi de Primărie. Această acţiune se numeşte deturnare de fonduri”, a adăugat Clotilde Armand.
Compania Romprest a transmis, luni, că autospecialele sale sunt pline în proporţie de 98% şi nu pot fi predate la staţiile de sortare, întrucât Primăria Sectorului 1 nu a dispus achitarea facturilor restante, precizând, totodată, că, pentru a nu încălca autorizaţia de mediu, este în imposibilitatea de a mai colecta depunerile necontrolate şi cele stradale rezultate din salubrizarea căilor publice. Romprest a afirmat că Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 1 nu au transmis modalitatea legală de eliminare finală prin depozitare a gunoaielor care nu mai necesită tratare.