Protest la Ministerul Justiţiei faţă de desfiinţarea Secţiei Speciale. Diana Şoşoacă, reacţie furibundă: „Este inadmisibil! DNA doarme, DIICOT doarme. SIIJ nu doarme”

Protest la Ministerul Justiţiei. Zeci de oameni s-au adunat, joi, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de decizia Guvernului Cîţu de a desfiinţa Secţia Specială. Printre protestatari se numără şi Diana Şoşoacă. Senatoarea exclusă din AUR susţine că desfiinţarea SIIJ este o "inadimisibilă" pe motiv că Secţia specială este "singura entitate care se mai ocupă de cercetare acestor abuzuri şi erori din Justiţie".
Razvan Mihalascu
11 feb. 2021, 10:44
Protest la Ministerul Justiţiei faţă de desfiinţarea Secţiei Speciale. Diana Şoşoacă, reacţie furibundă:

Un protest faţă de desfiinţarea Secţiei Speciale are loc, joi, la Ministerul Justiţiei. Oamenii veniţi cu zecile au fluturat pancarte cu mesaje pentru ministrul Justiţiei, Stelian Ion, prin care îi cer să nu fie desfiinţată Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

La manifestaţia spontană a ajuns şi senatoarea Diana Şoşoacă.

„Cum să se desfiinţeze SIIJ? În condiţiile în care nu avem o lege a răspundere a magistraţilor, SIIJ este singura entitate care se mai ocupă de cercetare acestor abuzuri şi erori din Justiţie.

Este inadmisibil ceea ce se întâmplă. Dacă desfiinţăm SIIJ, hai să desființăm tot.

DNA doarme, DIICOT doarme. SIIJ nu doarme. De ce să o desfiinţeze? Secţia Specială trebuie să aibă parte de câteva schimbări, dar nu desfiinţezi o instituţie care face dreptate”, a declarat Diana Şoşoacă, la România TV.

Senatoarea de Iaşi, exclusă recent din AUR, a criticat coaliţia de guvernare deoarece vrea să desfiinţeze o instituţie „care chiar îşi face treaba pentru că anchetează pe cei care fac abuzuri în Justiţie”

„Totul este o miză. Totul e legat de politic, de tot ce înseamnă infiltrarea politicului în justiţie şi în tot ce înseamnă cercetarea abuturilor”, a mai spus Diana Şoşoacă.

Şi Marcel Ciolacu a criticat iniţiativa ministrului Justiţiei ce vizează desfiinţarea Secţiei Speciale pe motiv că România se află într-o „criză economică evidentă”. Preşedintele PSD a amintit că CSM a dat aviz negativ pe unui proiect similar.

Marcel Ciolacu a precizat că PSD se opune desfiinţării Secţiei Speciale deoarece „priorităţile românilor sunt cu totul altele în acest moment”.

„Avem o criză economică evidentă şi prioritatea acestui Guvern a devenit deodată Secţia Specială. Vreau să fiu bine înţeles. Secţia Specială nu vizează politicienii sau dosarele penale ale politicienilor, nici amnistii, nici graţieri.

Noi vorbim aici de indenpedenţa magistraţilor. Nu poţi să vorbeşti de un act de justiţie corect atâta timp cât nu ai independenţa magistraţilor. A mai fost o propunere de desfiinţare a Secţiei Speciale, unde CSM a dat aviz negativ”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu se opune desfiinţării Secţiei Speciale. „Avem o criză economică evidentă şi prioritatea acestui Guvern a devenit deodată Secţia Specială”

 

 

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Vara dă peste cap prețurile apartamentelor. Avem toate calculele
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. E ultimul avertisment: Nu spun că vine apocalipsa, dar...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'