PROTEST la Ocna Dej. Zeci de muncitori s-au blocat în subteran, nemulţumiţi de salarii şi condiţiile de muncă

Zeci de muncitori de la Salina Ocna Dej s-au blocat în subteran, vineri, într-un protest spontan, nemulţumiţi de salariile mici şi de condiţiile de muncă în care trebuie să-şi desfăşoare activitatea.
Iulian Tudor
27 iun. 2014, 10:26
PROTEST la Ocna Dej. Zeci de muncitori s-au blocat în subteran, nemulţumiţi de salarii şi condiţiile de muncă

Preşedintele confederaţiei sindicale Cartel Alfa Cluj, Valentin Ilcaş, a precizat că 60 dintre muncitorii din schimbul de noapte refuză să iasă din subteran, iar alte câteva zeci, în jur de 50, din schimbul care trebuia să intre vineri dimineaţă, s-au alăturat protestului, potrivit Agerpres.

Muncitorii sunt nemulţumiţi de salarii şi în acest moment cei din schimbul de dimineaţă protestează şi ei alături de cei din schimbul de noapte„, a declarat Valentin Ilcaş.

La rândul său, directorul Salinei Ocna Dej, Georgel Mihuţ, a explicat că muncitorii au mai multe revendicări salariale şi nemulţumiri legate de condiţiile lor de muncă. Angajaţii sunt nemulţumiţi deoarece nu înţeleg ce sarcini vor avea de îndeplinit în ceea ce priveşte producţia, precum şi cum se va împărţi bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2014.

Oamenii au mai cerut să vină aici, la Ocna Dej, directorul Societăţii Naţionale a Sării ca să discute cu ei„, a mai spus directorul salinei.

CITEŞTE ŞI: Mina de subteran Motru va fi închisă în luna septembrie

Primarul municipiului Dej, Costan Morar, că directorul general al Societăţii Naţionale a Sării va sosi în oraş sâmbătă, cel mai probabil de dimineaţă, pentru a discuta cu muncitorii care s-au blocat în subteran. Potrivit informaţiilor pe care le-a primit la rândul său, muncitorii ar fi nemulţumiţi de faptul că anul acesta salariile le-au fost micşorate cu 16% faţă de anul 2013.

Se pare că anul trecut a fost unul foarte bun, foarte productiv, şi atunci şi salariile lor au crescut în raport cu aceste rezultate. Anul acesta a fost un an mai puţin productiv, iar salariile le-au scăzut„, a explicat Costan Morar.

Acesta a mai precizat că muncitorii ar vrea să se ţină cont la nivelul conducerii societăţii de faptul că sucursala Ocna Dej este cea mai productivă dintre cele şapte sucursale pe care Societăţii Naţională a Sării le deţine. Angajaţii ar dori, în consecinţă, ca distribuirea bugetului şi stabilirea salariilor să se facă în conformitate cu rezultatele sucursalelor.

Eu ca primar nu se poate să nu mă implic, am discutat şi cu directorul sucursalei Ocna Dej şi cu prefectul Gheorghe Vuşcan, dar decizia aparţine Societăţii Naţionale a Sării şi trebuie să se ţină cont de o serie de factori. Există însă discuţii pentru deblocarea situaţiei şi va veni şi directorul general aici„, a precizat primarul municipiului Dej.

Spynews
Oana Lis, în doliu! Vestea tristă care a răvășit-o pe soția lui Viorel Lis: ”Rămas bun” | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Cele șase zodii care vor avea noroc triplu în următoarele 6 luni. Vine perioada lor de aur, Berbecii și Balanțele, printre cele mai avantajate
Capital.ro
Dispare permisul auto. Se introduce Cardul My Number. Va intra în vigoare din 24 martie 2025
Playtech.ro
Ciclonul Boris își schimbă direcția. Ce județe vor fi afectate de ploile torențiale în următoarele ore
DailyBusiness
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de 60 de milioane de euro. Cât plătește anual pentru asigurarea aeronavelor sale
Adevarul
Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii
Spynews
Diandra de la Insula Iubirii și-a recuperat contul de Instagram, când nu mai avea nicio speranță. Ce s-a întâmplat cu profilul ispitei | FOTO
Spynews
De ce l-a acuzat Ema Oprișan pe Răzvan Kovacs că a abandonat-o, de fapt. Fostul concurent de la Insula Iubirii știa prin ce trece soția lui: ”Ajungem să oferim...”
Evz.ro
Zodiile care scapă de singurătate în octombrie. Iubirea este la un pas de ele
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
Sorana Cîrstea a dat vestea cea mare. Ion Ion Țiriac e cel mai fericit
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Ce mamă are Livian Pop! Soția lui Nelson Mondialu' a atras toate privirile la nunta fiului ei 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
„Frumoasa noastră fiică ne-a fost smulsă.” La doar 8 ani, Mia și-a pierdut viața din cauza sepsisului. Fetița a fost trimisă acasă de două ori, în ciuda simptomelor grave
Capital.ro
Doliu la Naționala României. A murit un mare campion: Îi vom onora moștenirea
StirileBZI
Se dă un salariu de 1.000 de euro lunar! Nu este nevoie de studii superioare!
Prosport.ro
Ana Bogdan, imagini hot în costum de baie. Îi prieşte viața de femeie singură
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Cod portocaliu de ploi în Galați: cantități semnificative de precipitații în mai multe localități
MediaFlux
SE ÎNGHEAȚĂ PENSIILE DOI ANI! Răsturnare după RECALCULARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...