„Protestul nostru a fost paşnic timp de 11 zile, dar după eşecul de marţi de la Bucureşti, când domnul prim-ministru Victor Ponta nu a vrut să dialogheze cu cei 1.000 de oameni, după ce administratorii judiciari ai companiei nu sunt în stare să vină în faţa oamenilor cu o strategie clară de repornire a combinatului, după ce de aproape patru luni oamenii nu au văzut salariile, nu mai ştim ce putem face’, a declarat liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, citat de Agerpres.
Protestatarii mai cer, în varianta în care se vor face concedieri colective, să se acorde între 3, 6, 12 şi 18 salarii compensatorii funcţie de gradul de vechime în combinat.
„Un salariat care are vechimea maximă în combinat ar putea primi 18 salarii medii nete pentru ca, în varianta în care rămâne pe drumuri, să se poată gândi la o afacere sau să nu suporte şocul disponibilizării atât de dur. Salariul mediu net în combinat este în jur de 3.000 de lei”, a spus Mihai Diculoiu.
Salariaţii de la Oltchim se află pentru a treia săptămână în stradă solicitând plata salariilor pe ultimele patru luni şi găsirea unor soluţii de repornire a combinatului la o capacitate de 65%.