Oamenii spun că statul le acordă 0,3 eurocenți pe metru pătrat expropriat, de zece ori mai puțin, comparativ cu sumele de bani pe care le-au primit alți proprietari de terenuri de pe traseul autostrăzii Lugoj — Deva sau de pe lotul Deva — Sibiu.
„Nemulțumirea noastră pornește de la prețul care ni s-a acordat pentru terenurile expropriate. Noi îl considerăm o bătaie de joc la adresa tuturor oamenilor care dețin astfel de terenuri. Primim 1,2 lei pe metrul pătrat, adică 0,3 cenți. Este cel mai mic din România. Nu cerem altceva decât să ni se respecte dreptul nostru la proprietate. Pentru o bucățică de teren pe care a primit-o în anul 1921, bunicul meu și-a sacrificat șapte ani din viață în război și în lagărele rusești. Eu cred că se răscolește în pământ când vede ceea se întâmplă acum”, a declarat Călin Părău, unul dintre protestatari.
El a menționat că 260 de proprietari de terenuri expropriate, care domiciliază în satele cuprinse între localitățile Margina și Șoimuș, de-a lungul lotului 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, au dat în judecată fosta Companie Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, solicitând recalcularea despăgubirilor. Procesul se află pe rolul instanțelor din județul Hunedoara de cinci ani, dosarul inițial fiind disjuns ulterior în 14 cauze.
Protestatarii au anunțat că vor depune memorii la primăriile din localitățile de unde provin și la Prefectura Hunedoara în care vor solicita sprijinul autorităților pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.
Acțiunea sătenilor s-a desfășurat fără incidente.