„Sunt nemulţumiri legate de indicele de productivitate, k, acesta fiind calculat la o valoare de 0,95. Ca urmare, schimbul doi nu a intrat în subteran şi a solicitat prezenţa la faţa locului a directorului Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Samuel Dioane”, a declarat preşedintele Sindicatului „Muntele”, Darius Câmpean.
Potrivit acestuia, directorul general al CEH şi cu liderul de sindicat de la Mina Vulcan au început discuţiile cu protestatarii în sala de apel a minei, iar în urma explicaţiilor primite starea de tensiune s-a dezamorsat, astfel că minerii au intrat la lucru.
Pe de altă parte, minerii de la Vulcan acuză condiţiile de muncă din subteran, lipsa materialelor şi prezenţa apei, ceea ce duce la îngreunarea activităţii de producţie. O altă problemă se referă la personalul insuficient pentru susţinerea producţiei planificate de cărbune, susţin minerii.
Mina Vulcan face parte din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, alături de cele de la Lonea, Lupeni şi Livezeni, fiind apreciată ca una dintre exploatările de cărbune viabile din Valea Jiului.