În rândul angajaților de la finanțe a apărut și temerea pierderii locurilor de muncă, după ce același ministru Teodorovici a anunțat cu o zi în urmă că unul din 4 angajați ar putea să plece, în condițiile în care și așa personalul este insuficient pentru volumul imens de muncă, potrivit observatorulph.ro.
Totodată, angajații își exprimă nemulțumirea față de dotările antice, calculatoare, programe, rețele, lipsa consumabilelor, a mașinilor și carburanților, nu de puține ori fiind nevoiți să vină cu bani de acasă pentru a compensa aceste lipsuri.
Și la Timișoara este grevă. Angajații Direcției Finanțelor Publice Timiș au întrerupt lucrul miercuri, în cadrul unui protest spontan.
Angajații de la finanțe pregătesc un calendar al protestelor. Ei atrag atenția că, în momentul de față, 8 funcționari se ocupă de 80 de mii de agenți economici, iar volumul de muncă este imposibil de susținut.
Calendarul protestelor de la Timișoara vine în contextul în care Biroul Executiv al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe a solicitat renunțarea la proiectul de hotărâre privind reducerea posturilor vacante la nivelul Ministerului Finanțelor Publice și la cel al unităților subordonate. Sindicaliștii au anunțat încă de săptămâna trecută că „Biroul Executiv a hotărât demararea procedurilor pentru declanșarea acțiunilor de protest la nivel național, cu consecințe grave în următoarea perioadă. Salariații fiscului din România nu doresc să afecteze activitățile desfășurate cu ocazia centenarului, însă un astfel de tratament din partea conducerii Ministerului Finanțelor Publice îi obligă să demareze de urgență acțiuni de protest la nivel național, care pot degenera în greve spontane, necontrolabile de către organizația noastră”.
Protestul a început la ora 11:00 şi va dura aproximativ două ore.