„Inițial, cei 41 de mineri din schimbul 3 au refuzat să intre în subteran, după care au coborât în mină și au anunțat că se autoblochează acolo și că refuză să mai lucreze. Este posibil ca și salariații din schimbul 4 să ia o decizie similară”, a afirmat Domokos, potrivit Agerpres.
Potrivit acestuia, salariile sunt întârziate la nivelul întregii SNIMVJ, starea de spirit a minerilor de la exploatarea de huilă Uricani fiind la fel de tensionată, dar aici încă nu au fost semnalate proteste.
„Trebuia să primim avansul pe luna noiembrie în data de 28 noiembrie, dar banii nu au intrat nici acum pe cardurile minerilor. Situația este destul de urâtă. Ni s-a spus că vom primi banii în cursul zilei de marți, dar nu avem nicio garanție în acest sens”, a arătat liderul sindical.
Președintele Sindicatului „Huila” a explicat că plățile au fost întârziate deoarece Complexul Energetic Hunedoara nu a plătit încă pentru huila pe care a primit-o de la minele SNIMVJ și astfel nu s-a putut constitui fondul de salarii.
SNIMVJ are peste 880 de angajați și este formată din minele Paroșeni, Uricani și Petrila. Toate aceste exploatări sunt cuprinse în programul de închidere a exploatărilor miniere din Valea Jiului, la mina Petrila extragerea cărbunelui din subteran fiind deja oprită.
Citeşte şi Cinci mineri au murit şi trei sunt daţi dispăruţi după un cutremur care i-a prins în subteran