PROTEST SPONTAN la TAROM. Circa 200 de angajaţii au OPRIT lucrul

Aproximativ 200 de angajaţi ai companiei TAROM au declanşat, miercuri dimineaţă, un protest spontan la Aeroportul Otopeni, salariaţii operatorului aerian fiind nemulţumiţi de intenţia autorităţilor de a privatiza compania şi de faptul că reprezentanţii companiei au refuzat să prelungească licenţele personalului tehnic, ceea ce ar duce la reducerea salariilor cu 400 de lei. Zborurile companiei TAROM nu au fost afectate de protestul spontan.
Romania TV
06 feb. 2013, 08:39
PROTEST SPONTAN la TAROM. Circa 200 de angajaţii au OPRIT lucrul

UPDATE ORA 13.10 Compania Tarom anunţă într-un comunicat de presă că miercuri au avut loc discuţii la care au participat reprezentanţii companiei, cei ai Sindicatului Naţional Tehnic al companiei TAROM şi ai Ministerului Transporturilor şi că s-a stabilit faptul că „o comisie de internă va efectua în cel mai scurt timp posibil o evaluare obiectivă pentru a stabili care sunt licenţele necesare pentru desfăşurarea operaţiunilor tehnice”. Din această comisie vor face parte şi membri ai Sindicatului Naţional Tehnic TAROM.

Secretarul general al Sindicatului Naţional Tehnic Tarom, Aurel Curdov, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că protestul nu a fost organizat de către sindicat, deşi ştia de marţi că există o stare de tensiune printre angajaţi şi a anunţat conducerea companiei. Curdov a mai spus că miercuri dimineaţă a fost la directorul tehnic al Tarom pentru a discuta cu acesta, însă nu s-a putut ajunge la un compromis.

„Avem 30 de persoane care trebuie să dea licenţa luna aceasta şi el nu a aprobat prelungirea. Am rugat să ne dea o explicaţie şi a zis că el nu semnează pentru aceste licenţe, invocând că vine Curtea de Conturi. A trebuit să le spun oamenilor ce se întâmplă”, a adăugat Aurel Curdov.

Liderul sindical a mai spus că tot personalul tehnic ar urma să ajungă treptat, pe măsură ce expiră licenţele, în această situaţie. El a explicat că odată cu expirarea licenţei oamenii pierd lunar aproximativ 400 de lei, plus nişte bani care se acordă la concediu.

„Nu ştiu la ce s-au gândit ridicând licenţele acestor oameni. Sunt nişte reglementări fără de care nu te poţi apropia de avion. De ce nu aduc nişte mecanici auto?”, a spus vicepreşedintele sindicatului Tarom, Dan Axinte.

Acesta a arătat că nu este nevoie ca protestul de la hangare să se extinde la angajaţii din exploatare pentru ca graficul curselor Tarom să fie afectat deoarece avioanele nu pot zbura fără a fi controlate la hangar.

Vicepreşedintele sindicatului Tarom, Dan Axinte, a motivat protestul prin faptul că deciziile în companie sunt luate de persoane care nu au legătură cu domeniul aviaţiei.

Ne-am trezit în faţa unui fapt împlinit: în consiliul de administraţie al Tarom doar unul din cei 6 membri are legătură cu aviaţia. Restul Dumnezeu ştie la ce se pricep. Oamenii de meserie au fost îndepărtaţi. Fostul director general, care avea idee de aviaţie, acum e îndepărtat”, a declarat Axinte la România TV.

La începutul lunii ianuarie, Guvernul s-a angajat faţă de FMI, în cadrul acordului de tip preventiv aflat în derulare, să vândă participaţii deţinute de stat la companii strategice din domeniile energiei şi transporturilor, inclusiv la Tarom (20%).

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, în ianuarie, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii misiunii FMI la Bucureşti, că un pachet de 20% din acţiunile TAROM vor fi preluate de un investitor străin, termenul stabilit pentru finalizarea privatizării fiind de şase luni începând cu luna februarie.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. TAROM este membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010, a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993 şi a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA) din 2000.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță o săptămână de vis pentru aceste zodii. Schimbări benefice, dar și răsturnări de situație pentru ele
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
Playtech.ro
Ce analize poți face gratuit dacă nu ai asigurare de sănătate. Investigațiile medicale pe care toți românii ar trebui să le facă
DailyBusiness
Lovitură pentru români! Premierul confirmă: PREȚURILE EXPLODEAZĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc. Turiștii dau năvală
Ego.ro
Mădălina Ghenea a ieșit la masă alături de un actor de la Hollywood. Cum a fost surprinsă românca în compania starului american
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
A început programul național FIV 2024: Sprijinul financiar oferit de Ministerul Familiei și documentele necesare pentru înscriere
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
ANM a emis coduri galbene de vânt puternic și caniculă în mai multe județe
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!