Protest violent în Piaţa Universităţii: Jandarmii s-au bătut cu protestatarii VIDEO

A doua zi de proteste în Capitală. Sute de persoane s-au adunat sâmbătă în Piaţa Universităţii. Ceea ce iniţial era doar un miting pro-Arafat a devenit şi o revoltă împotriva preşedintelui şi a Guvernului. Spre seară, numărul protestatarilor a crescut, iar protestul s-a extins în întreaga piaţă. Protestatarii s-au îmbrâncit şi s-au bătut cu jandarmii. 29 de protestatari au fost reţinuţi, şi alte 29 de persoane au necesitat îngrjiri medicale.
Romania TV
14 ian. 2012, 13:14
Protest violent în Piaţa Universităţii: Jandarmii s-au bătut cu protestatarii VIDEO

UPDATE, ora 23.57: Jandarmii îi împing pe protestatarii care au mai rămas în Piaţa Universităţii spre gurile de metrou. Ultimii manifestanţi care mai erau la miezul nopţii în Piaţa Universităţii erau suporterii unei echipe de fotbal.

UPDATE, ora 23.51: Aproximativ 100 de manifestanţi au mai rămas în Piaţa Universităţii. Circulaţia a fost deblocată în întregime în zonă, după aproximativ cinci ore şi jumătate de proteste. În Piaţa Universităţii este linişte, manifestanţii plecând către casă.

UPDATE, ora 23.10: O fată a fost scoasă pe braţe din mulţime de către un protestatar. Jandarmii au intrat pe trotuar şi au încercat să disperseze mulţimea. În acel moment, un bărbat a lovit cu pumnul un jandarm. A urmat o busculadă, în urma căreia o fată a leşinat.

UPDATE, ora 23.00: Scutierii au intrat pe trotuare pentru a dispersa grupurile de manifestanţi.

UPDATE, ora 22.58: 18 protestatari au fost reţinuţi. Jandarmii au dus la poliţie persoanele care au protestat în mod violent.

UPDATE, ora 22.47: Scutierii s-au încolonat de-a lungul Bulevardului Regina Elisabeta pentru a-i împiedica pe protestatari să iasă în stradă. Oamenii cer demisia lui Traian Băsescu.

UPDATE, ora 22.45: Un cameraman România TV era să fie să fie băgat, din greşeală, în duba Jandarmeriei. De asemenea, un jurnalist a fost rănit în timpul protestelor.

UPDATE, ora 22.25: Scutierii încearcă să îi oprească pe protestatari violenţi să între în Piaţa Universităţii dintre străzile adiacente. În acelaşi timp, mai mulţi protestatari au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi la secţiile de poliţie.

UPDATE, ora 22.10: Un tânăr în stare de inconştienţă a fost luat cu ambulanţa din faţa hotelului Intercontinental. Este al treilea protestatar care a avut nevoie de intervenţia medicilor. Anterior, o femeie şi un bărbat au leşinat în mijlocul mulţimii.

UPDATE, ora 22.05: Circulaţia pe Bulevardul Magheru a fost oprită din nou, după ce în urmă cu cinci minute traficul fusese deblocat.

UPDATE, ORA 21.55: Scutierii s-au aşezat de-o parte şi de alta a bulevardului Magheru, în încercarea de a redeschide circulaţia. La ora 22.00, circulaţia rutieră pe bd. Magheru a fost reluată. Protestatarii au fost împrăştiaţi pe trotuare.

În timpul protestului, mai mulţi tineri s-au urcat pe chioşcurile de ziare şi pe gheretele florăreselor.

UPDATE, ora 21.46: Jandarmeria susţine că în Piaţa Universităţii au mai rămas circa 700 de protestatari din 1.500 cât se adunaseră la un moment dat

UPDATE, ora 21.41: Interventie în forţă a jandarmeriei. Sute de jandarmi au fost mobilizaţi pe Bd. Magheru.

UPDATE, ora 21.37: Un bărbat a leşinat în mijlocul protestatarilor. Acesta a fost luat cu ambulanţa. Este a doua persoană căreia i s-a făcut rău ăn timpul protestului. Anterior, o femeia a leşinat şi a fost luată cu ambulanţa.

UPDATE, ora 21.33: Bulevardul Magheru a fost blocat din nou de către protestatarii furioşi.

UPDATE, ora 21.25: Traficul pe sensul de mers de la Universitate spre Piaţa Romană a fost deschis după ce protestatarii au rupt cordoanele de siguranţă şi au blocat Bulevardul Magheru. Mai mulţi jandarmi cu câini au fost mobilizaţi în Piaţa Universităţii.

UPDATE, ora 20.55: Unii dintre manifestanţi sunt cunoscuţi ca făcând parte din galeriile sportive, ei fiind în baza de date a Jandarmeriei ca având antecedente în organizarea de manifestări violente. De asemenea, Jandarmeria a anunţat că în Piaţa Universităţii au fost identificate mai multe persoane care au interdicţie pe stadioanele din România.

Trei echipaje de scutieri au ajuns în Piaţa Universităţii şi încearcă să îi aducă pe protestatari pe trotuar. Se aruncă în forţele de ordine cu cărămizi. Un protestatar a fost bătut de jandarmi.

UPDATE, ora 20.50: Un alt doilea jandarm a fost lovit la cap. Bărbatul a fost urcat într-o ambulanţă cu faţa plină de sânge. Al treilea jandarm a fost rănit şi purtat pe braţe de către colegii săi până la o maşină a Jandarmeriei.

UPDATE, ora 20.44: Protestele din Piaţa Universităţii au devenit violente. Protestatarii au rupt din nou cordonul de Jandarmi şi au aruncat cu sticle, cu pietre şi petarde în forţele de ordine. Oamenii au ieşit în Bulevardul Magheru, iar traficul a fost oprit pe ambele sensuri. Este a doua oară când lucrurile degenerează. Jandarmii folosesc tunurile cu apă pentru a restabili ordinea.

UPDATE, ORA 20.18: Jandarmeria a anunţat că în Piaţa Universităţii sunt aproximativ 1.500 de persoane. Protestatarii scandează lozinci împotriva preşedintelui Băsescu şi a Guvernului. La această oră se circulă pe Bulevardul Magheru în ambele sensuri. Protestatarii au fost împinşi în zona fântânilor din Piaţa Universităţii. Scutierii au fost aşezaţi pe marginea trotuarului pentru a împiedica blocarea Bulevardului Magheru.

În mulţime sunt şi suporteri ai echipelor Steaua şi Dinamo şi membri au partidului extremist Noua Dreaptă.

UPDATE, ora 20.10: Protestatarii din Piaţa Universităţii au aprins un foc în mijlocul mulţimii.

UPDATE, ora 20.00: Circa 300 de protestatari care au plecat la Cotroceni se întorc în Piaţa Universităţii.

UDATE, ora 19.45: Un jandarm a fost lovit cu o cărămidă în cap în timpul protestelor. Bărbatul are capul spart şi a fost preluat de salvare. Jandarmul a fost lovit în timp ce încerca, alături de colegii lui, să readucă manifestanţii pe trotuar, pentru deblocarea traficului rutier. El a fost scos din zonă de colegii săi şi a fost preluat de Ambulanţă. Bărbatul are 32 de ani, este căsătorit şi are doi copii.

UPDATE, ora 19.38: O femeie a leşinat în timpul protestului din Piata Universitatii.

UPDATE, ORA 19.30: Îmbrânceli între jandarmi şi protestatari. Oamenii încearcă să blocheze din nou întreg Bulevardul Magheru. Până la această oră se circula pe sensul de mers dintre Piaţa Unirii şi Piaţa Romană. Protestatarii de la Cotroceni revin în Piaţa Universităţii.

UPDATE, ORA 19.00: Sute de protestatari au ajuns la Palatul Cotroceni.

UPDATE, ORA 18.00: O parte din protestatarii din Bucureşti au plecat spre Palatul Cotroceni, în timp ce alţii au rămas în Piaţa Universităţii, blocând bulevardul Magheru. Protestatarii care au plecat spre Cotroceni sunt însoţiţi de jandarmi. Oamenii srigau „Jos Băsescu”, „Demisia” şi „Veniţi cu noi”.

Cei care au rămas la Universitate continuă să ocupe bulevardul Magheru.

UPDATE, ORA 17.55: Protestatarii au rupt coloanele de jandarmi care îi împrejmuiau şi au ocupat întreaga Piaţă a Universităţii. Circulaţia pe Bulevardul Magheru a fost oprită.

România fierbe. Sute de persoane au ieşit pentru a doua zi consecutiv în stradă. Ceea ce iniţial era doar un miting de susţinere a fostului subsecretar de stat, Raed Arafat, a devenit o revoltă împotriva preşedintelui şi a clasei politice. În plină stradă, oamenii au început să se plângă de salariile şi pensiile mici, de traiul greu pe care îl au sau de faptul că se simt nedreptăţiţi de guvernanţi. Niciunul dintre aceste mitinguri nu are autorizaţie.

Cei mai mulţi oameni au ieşit în stradă în Capitală.

Protestatarii adunaţi în Piaţa Universităţii din Capitală sâmbătă după-amiază au atacat cu pietre o maşină cu însemnele TVR.

Oamenii au acţionat astfel fiind deranjaţi de faptul că postul public de televiziune prezintă în mod părtinitor informaţiile legate de cei aflaţi la putere. În plus, vineri seară, la primele proteste care au avut loc în Bucureşti, evenimentele au fost minimalizate de cei de la TVR.

„Un grup de protestatari a fost nemulţumit de prezenţa carului de reportaj al TVR. Le transmitem celor care participă să păstreze cadrul civilizat al acestei acţiuni. Nu au fost loviţi jurnaliştii, nu au fost agresaţi, dar au fost sfătuiţi să plece din zona în care staţionau„, a declarat Marius Militaru, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Sute de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii din Bucureşti sâmbătă, începând cu ora 14.00 şi scandează împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Ei spun că disperarea este cea care i-a scos în stradă.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Daniel Tudorache, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în „Dosarul diamantelor”
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'