Peste 200 de salariaţi de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea au plecat miercuri dimineaţă spre Bucureşti. Timp de trei zile ei vor picheta sediul Ministerului Economiei, dar şi sediile partidelor PNL şi PSD.
Ei cer amânarea privatizării prin crearea unui cadru legislativ în care datoria către AVAS, de 135 de milioane de euro, să fie transformată în acţiuni astfel încât societatea să obţină o majorare de capital care să permită Oltchim să obţină un credit bancar prin care să pună în funcţiune rafinăria Arpechim Piteşti şi astfel să funcţioneze în sistem integrat. Privatizarea este programată pentru luna septembrie.
Cei 3.500 de angajaţi ai Oltchim nu şi-au mai primit banii din luna aprilie.
Şi pe platforma chimică din Râmnicu Vâlcea, în jur de 50 de oameni participă la un protest spontan. Ei urmau să plece la punctele de lucru din judeţ, însă au refuzat să mai facă acest lucru.
În mijlocul protestatarilor a venit unul dintre directorii societăţii, care a fost însă huiduit după ce a avut un limbaj neadecvat la adresa oamenilor.
Protest al angajaţilor de la Hidroelectrica
Hidrosind, sindicatul salariaţilor din Hidroelectrica, a pichetat, luni, timp de o oră, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, iar apoi protestul s-a mutat în faţa sediului societăţii. Sindicaliştii sunt creditorii principali ai societăţii şi se opun intrării în insolvenţă a companiei.